Menu

.      

Elektrikatkestusi kõrvaldab 59 rikkemeeskonda

Võrus Laane tänaval purustas puu auto.FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Laupäeva varastel hommikul tundidel alanud tugevad tuulepuhangud räsisid küll kõige enam Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu- ja Pärnumaad, kuid ka igal pool mujal tekkis hulgaliselt elektrikatkestusi, mida kõrvaldab 59 meeskonda.

"59 rikkemeeskonda on kogu päeva pingutanud, et elektrikatkestusi kõrvaldada," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru pressiteate vahendusel nne kella 19. "Kella 18-ks oli rohkem kui 10 000 majapidamisele vooluühendus taastatud. Praeguseks on vooluta veel ligi 15 000 majapidamist. Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust, ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua."

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Võrus Jüri tänaval sai kannatada puu alla jäänud maja.FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Ühtlasi palub Elektrilevi helistada rikketelefonil kõigil neil elektrita majapidamiste omanikel, kellele ei ole SMS-ga teada antud elektrikatkestuse likvideerimisest.

"Võib tekkida üksikuid olukordi, kus suurema liinirikke kõrvaldamisel peaksid kõik majapidamised elektri tagasi saama, kuid samal liinil on veel teinegi rike, millest võrguettevõte veel teadlik ei ole," selgitas Sõõru.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates tuleks kohe helistada Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD