Menu

.      

Rõuges avatakse Võrumaa kõrgeim vaatetorn

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

PILDIGALERII Rõuge tähistab valla juubelit esmaspäeval uue, Võrumaa kõrgeima vaatetorni avamisega.

Esmaspäeval kell 17.00 avatakse Rõuge Ööbikuorus Võrumaa kõrgeim vaatetorn „Pesapuu“, samas tähistatakse ka suvel uue ilme saanud Ööbikuoru külastuskompleksi valmimist, teatas Rõuge vallavanem Tiit Toots neljapäeval BNS-ile.

Vastse vaatetorni kõrgus on 30 meetrit ning välimuselt meenutab ta kahe linnupesaga puud. Teose idee autor on arhitekt Karmo Tõra büroost ROK-Projekt, valmis ehitasid selle Via Betoon Eesti OÜ peatöövõtjana ning Roadservice OÜ alltöövõtjana. Vaatetorni ehitust rahastasid Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond, Keskkonnainvesteeringute Keskus ning Rõuge vald.

Korrastatud külastuskompleksis näeb juba kesksuvest saati uusi suunaviitasid ja infotahvleid, istumiskohti, ümbruskonna panoraamvaateid, laiendatud rajalõiku, rauakaevu treppi ja Ööbikuoru väravat. Külastuskompleksi uuendused projekteeris Jaan Vene Projektbüroo OÜ, ehitustöid tegi Valmap Grupp AS ning viidad ja infotahvlid valmistas Terratek OÜ. Ka seda projekti rahastasid Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond, Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Rõuge vald.

„Vaatetorni ja korrastatud külastuskompleksi valmimine olid esialgu planeeritud suveks ning külastuskompleksiga nii läkski: see on nüüdseks juba kolm kuud kasutusel olnud ning külastajatelt palju kiitust pälvinud," ütles Rõuge vallavanem.

2014. aastal alustatud Rõuge Ööbikuoru vaatetorni rekonstrueerimise projekt tuli ümber vormistada uue vaatetorni projekteerimiseks ja ehitamiseks, kui eelmine, puidust vaatetorn lõplikult kasutuskõlbmatuks tunnistati ning 2015. aasta kevadel lammutati.

Nii Rõuge Ööbikuoru uus vaatetorn kui külastuskompleks on avatud kõigile huvilistele aastaringselt ja tasuta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD