Menu

.      

Pooled äkkõppusel mitteosalenud vabastas kaitsevägi

FOTO: Kuperjanovi jalaväepataljon

Pooled äkkõppusel Okas mitteosalenud reservväelased vabastas kaitsevägi, ülejäänute puhul on mitteosalemise põhjus teadmata.

Nooremleitnant Simmo Saar kaitseväe peastaabi pressijaoskonnast ütles BNS-ile, et ligikaudu pooled äkkõppusel Okas mitteosalenud reservväelased vabastas erinevatel põhjustel õppusest kaitsevägi. Ta lisas, et vabastamise põhjuste seas olid ka näiteks tervislikud ja perekondlikud põhjused.

Ülejäänud õppusel mitteosalenud reservväelaste puhul on selle põhjus praeguse seisuga teadmata. Viimaste puhul kaalub kaitsevägi ka võimalust alustada väärteomenetlust.

Nooremleitnant Saar rõhutas, et kaitseväe eesmärk ei ole kedagi automaatselt trahvida. "Meile on eelkõige oluline suhelda oma reservväelastega ja selgitada, miks nad ei saanud õppusel osaleda. Oleme ka varasemalt öelnud, et kõige olulisem on võimalikult ruttu oma üksusega ühendust võtta ja teada anda kui inimesel on takistusi, mis kuidagi ei võimalda tal õppusel osaleda," lisas ta.

Sel nädalal kutsus kaitsevägi 24-tunnise etteteatamisega lisaõppekogunemisele Okas Kaitseliidu Võrumaa maleva formeeritava 43. maakaitsepataljoni 433. lahingukompanii ning 2014. aastal pärast Kevadtormi reservi arvatud 10. staabi- ja sidepataljoni staabikompanii. Äkkõppusele kutsuti 303 reservväelast.

Õppusel Okas formeeritud kaks kompaniid saavutasid oma lahingvalmiduse, sest ettenähtud ametikohad täideti 88 protsendiliselt.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD