Jaanuari algusest on sigarettide maksumärgil uus kujundus

Võrumaa Teataja

Jaanuaris muutus koos tubakaaktsiisi tõusuga ka sigarettide maksumärgi kujundus, edaspidi on märgil tähis "EST"; vana maksumärgiga sigarette tohivad kauplused müüa märtsi lõpuni.

"Sigarettide maksumärk muutus viimati 1. jaanuarist 2017. Samal ajal muutus ka sigarettide aktsiisimäär," ütles maksu- ja tolliameti (MTA) pressiesindaja Mailin Aasmäe BNS-ile.

Vana maksumärk oli kujundatud valdavalt rohekas-kollaselt. Jaanuarist kehtima hakanud maksumärk on ääristatud helesinise tooniga ning selle keskmes on oranžil taustal kiri "EST" koos täiendavate turvamärkidega.

Aasmäe sõnul ei ole riigi välja toomine maksumärgil üldine nõue, vaid maksumärgi kujunduse saavad riigid ise paika panna. MTA-l on tubakatoodete maksumärkide trükiteenuse osutamiseks leping trükikojaga Vaba Maa.

"Kui aktsiisimäär tootel ja maksumärgi kujundus muutuvad üheaegselt, siis rakendub kolmekuuline müügipiirang ehk tarbimises olevaid vana kujundusega maksumärkidega märgistatud tooteid võib müüa veel kolm kuud," rääkis MTA pressiesindaja.

Veebruari algusest tõusis ka alkoholiaktsiis, selle kauba maksumärk jäi aga endiseks. Alkoholi maksumärgi kujundust muutis riik viimati 2015. aasta märsis, et muuta see turvalisemaks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD