Kõrgrõhkkondade lähedus toob algava nädala esimeseks pooleks päikest

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Eeloleva nädala esimesel poolel toovad lähedal asuvad kõrgrõhkkonnad selget taevast, nullilähedasi õhutemperatuure ja kohati tugevat tuult.

Ilmateenistuse teatel kaugeneb kõrgrõhkkond esmaspäeval lõuna-kagu suunas, sest üle Skandinaavia põhjatipu liigub Barentsi merele väga aktiivne madalrõhkkond ja selle edelaserv laieneb jõuliselt Läänemere äärde. Saabuvas õhumassis on niiskust enam ning kohati võib vähest lund või lörtsi sadada. Õhumassivahetusega kaasneb ka jäiteoht. Öösel on pilves selgimistega ilm. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 ja tõuseb hommikuks. Esmaspäeva päeval on vahelduva ja vähese pilvisusega ilm. Kohati võib vähest lund või lörtsi sadada. Puhub lääne- ja loodetuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti Venemaale suunduva madalrõhkkonna ja Lõuna-Skandinaavias asuva kõrgrõhkkonna piirimaile. Öösel on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub loode- ja põhjatuul 5-11 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi. Päeval on samuti selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Loode- ja põhjatuul puhub 5-11 m/s ja nõrgeneb õhtul. Õhutemperatuur on 0 kuni +6 kraadi.

Kolmapäeval liigub Eesti kohale kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub loode- ja põhjatuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Tuul pöördub edelasse 2-6 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD