Riigi sünnipäeva toiduhitid on vürtsikilu, kartulisalat ja seapraad

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Vabariigi aastapäeva traditsioonilise koduse pidulaua ületamatuks lemmikuks on kiluvõileivad ja kartulisalat – tervelt kolmveerandis Eesti peredes moodustavad just need toidud lahutamatu osa riigi sünnipäeva auks kaetavast lauast, selgib Maxima kauplusteketi müügistatistikast.

“Uurisime oma klientidelt, millised on Eesti peredes need toidud, milleta 24. veebruari ette ei kujutaks. Oodatult osutusid populaarseimateks kiluvõileivad ja kartulisalat – just need toidud tõi välja tervelt 74 protsenti meie Facebooki küsitlusele vastanutest,” kirjeldas Maxima Eesti ostudirektor Kristina Mustonen.

Mustoneni sõnul kajastab ligi 1600 osalejaga küsitluse tulemusi ka kaupluste müügistatistika. Juba praegu on näiteks vürtsikilude müük kuu esimese poolega võrreldes kasvanud 45 protsenti. Samuti on märgatavalt kasvanud kartulisalati ostmine.

“Täiendavalt tõid Eesti inimesed traditsioonilise aastapäevalaua roana välja seaprae, rosolje ja erinevad pidulikud juustutordid,” lausus Mustonen. “Magustoitudest eelistatakse kooke ja torte, aga ka nime või sümboolikaga Eestiga seostatavaid komme, mille müük on kasvanud nädala-paari taguse ajaga koguni seitse korda.”

Veel toovad inimesed pidulaua lemmiktoodetena välja kamavahtu, puuvilju ja erinevaid suupisteid ning pidulikest jookidest Vana Tallinna likööri ja šampust.“Ostukorvis annab aastapäeva eel tooni üleüldiselt eestimaisus. Selleks, et kodumaised tooted jõuaksid ostukorvi veel lihtsamini, oleme veebruaris kodumaistele toodetele lisanud ka vastava “Eesti toidu kuu” märgise,” lisas Mustonen.

Comments  
  0
Mainimata on jäänud , valge viin ehk Ossinovski pisarad mis kindlasti laualt ei puudu olgu rikas või vaene.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD