Riik hakkab aprillist avaldama firmade käibeid ja töötajate arvu

Tallinn FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Kolmapäeval võttis riigikogu kolmandal lugemisel vastu seaduse, mille järgi hakkab maksu- ja tolliamet (MTA) aprillis oma kodulehel korra kvartalis avaldama ettevõtete käivete ja töötajate andmeid.

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 54 riigikogu liiget, erapooletuid ega vastuhääletajaid ei olnud.

Seaduses tehtavate muudatuste eesmärk on isikute parem maksekäitumine ja efektiivsem maksukogumine. Näiteks laiendatakse Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ettepanekul avalikuks muudetavate andmete hulka. Nii peavad käibemaksukohustuslased hakkama maksuhalduri veebilehel ära tooma kvartaalselt deklareeritud käibemaksu summa ning tööandja töötajate arvu.

Seadus muudab paindlikumaks maksuvõla ajatamise. Seni on maksuvõlga olnud võimalik ajatada vaid selle olemasolul. Muudatusega on maksumaksjal võimalik taotleda ajatamist etteulatuvalt, kui ta teab, et ei suuda täita talle teada olevat eesseisva tähtajaga maksukohustust.

Maksukorralduse seaduse ja elektroonilise side seaduse muutmise seadus jõustub tänavu 1. aprillil.

Comments  
  0
2016 IV kvartalis puudub info riiklike maksude tasumise kohta.
Normaalne.
  0
Loodetavasti muutub konkurents turul ausamaks, küll ja küll on meil firmasid kes oma teenuseid pidevalt reklaamivad. Aga maksude tasumine on 0. Pole ju usutav, et kogemustega autoremondilukksepp teenib alla miinimumpalga
  0
Tänavu hakkavad aprillinaljad varakult pihta.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD