Enim õnnetusi põhjustatakse busside ja veoautodega

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) andmetel on viimastel aastatel on sõidukite kahjutihedus, ehk kindlustusjuhtumite arv saja kindlustatud sõiduki koht, jõudsalt kasvanud ja seda eriti suurtel sõidukitel.

Bussiga põhjustatakse keskmiselt kolm ja veoautoga kaks korda sagedamini liikluskindlustuse juhtumeid kui sõiduautodega, teatas fond neljapäeval BNS-ile.

Busside keskmine kahjutihedus 2016. aastal oli 17,36 ja veoautodel 13,06. „See tähendab, et iga kuuenda aastase kindlustuslepinguga bussiga ja iga kaheksanda aastase kindlustuslepinguga veoautoga põhjustati aasta jooksul liiklusõnnetus,“ ütles fondi geoinfosüsteemide juht Ülli Reimets.

Liikluskindlustuse registri andmetel toimus Eestis 2016. aastal 2301 juhtumit, kus osales veoauto ja 919 juhtumit, kus osales buss. Veoautode juhid oli 86 protsdendi juhtumite puhul kahju põhjustajad, busside juhid põhjustasid 63 protsenti osaletud juhtumitest.

Reimets lisas, et pooled bussiga põhjustatud juhtumid toimusid reastumisel, möödasõidul või kõrvalritta kaldumisel, palju oli ka tagant otsasõite ja möödumisel pargitud sõidukite kahjustamisi. Veoautoga põhjustati juhtumeid reastumisel, ristmiku ületamisel ja pööretel ning tehti tagant otsasõite. Hulgaliselt oli ka juhtumeid, kus veoautoga kahjustati tagurdamisel või möödumisel pargitud sõidukeid.

„Lumesajud ja libedus tõstavad juhtumite arvu märkimisväärselt. Näiteks 2016. aasta novembris toimus 300 veoautoga põhjustatud juhtumit ning 2.novembril, kui algasid lumesajud ja teed muutusid libedaks, põhjustati bussidega ühes päevas koguni kaheksa liiklusõnnetust," rääkis Reimets.

Liikluskindlustuse kindlustusjuhtumite andmed pärinevad Eesti liikluskindlustuse registrist ja ei sisalda vabatahtliku sõidukikindlustuse juhtumeid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD