Päikesepaistega algav nädal pakub mõõdukas koguses soojakraade

Võrumaa Teataja

Esmaspäeval päikesepaistega jätkuv nädal pakub teisipäeval-kolmapäeval sekka ka tugevat tuult ning pisut vihma- ja lörtsisadu, ent päevased soojakraadid annavad juba märku saabuvast kevadest.

Teisipäeva öösel on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on -5 kuni +1 kraadi. Teisipäeva päeval pilvisus tiheneb ning kohati sajab vähest vihma ja lörtsi. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10, pärastlõunal saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 1-5 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub Läänemere põhjaosa kohalt Eestisse madalrõhuala lõunaserv. Ilm on pilves ning lörtsi- ja vihmasadu levib läänest itta. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-13, saartel ja rannikul puhanguti 18-20 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi. Kolmapäeva päeval eemaldub madalrõhuala itta. Ilm on vahelduva pilvisusega ja kohati sajab hoovihma. Puhub läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 2-7 kraadi.

Neljapäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada lörtsi ja vihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-11, öö hakul rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. Neljapäeva päeval toob kõrgrõhuala vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilma. Puhub läänekaaretuul 4-10 m/s. Sooja on 3-7 kraadi.

Reede öösel kõrgrõhuala eemaldub ja päeval läheneb Läänemerelt uus madalrõhulohk, mis toob mitmele poole vähest vihmasadu. Puhub mõõdukas, rannikul aga tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3 kraadi. Päeval on 3-7 kraadi sooja.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD