Ivari Padar: mõistlik on Vabariigi Presidendi puhkuse võimalus kaotada

Ivari Padar  FOTO: VT

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Ivari Padar (SDE) toetas komisjoni arutelul Vabariigi Presidendi palgalise puhkusevõimaluse kaotamist.

„Esiteks pole seda puhkuse võimalust kasutanud ei president Meri, Rüütel ega Ilves. Teiseks oleks riigipea palgalisele puhkusele minek keeruline, sest teda peab asendama Riigikogu esimees, kelle asendusliige tuleks ajutiselt tuua parlamenti jne. Kolmandaks, ja see on kõige olulisem, peame tunnistama, et Vabariigi President on riigipea oma ametiaja igal päeval, ilma puhkuseta,“ ütlesIvari Padar.

Tema sõnul on mõeldamatu, et Vabariigi President, kes on ka riigikaitse kõrgem juht, saaks võtta vabu päevi: „Isegi siis, kui ta on perega näiteks erareisil, ei saa ta öelda, et ma nüüd suusatan ja kriise kodumaal las lahendavad teised. Küsimus pole avalikus õiglustundes, vaid riigipea kohustuses täita oma ülesandeid.“

Sel põhjusel toetaski Riigikogu põhiseaduskomisjon ideed kaotada seadustest Vabariigi Presidendi palgalise puhkuse võimalus, nagu see on ka parlamendiliikmete puhul. Ettepaneku parlamendile korrastada riigipea puhkuse reguleerimist tegi presidendikantselei.

Comments  
  0
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/ivari-padar-president-ei-puhka?com=1®=0&no=0&s=1

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD