Veebruaris müüdi Eestis 24 700 uut mobiiltelefoni

Võrumaa Teataja

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaemüügis veebruarikuus 6,8 miljoni euro eest 24 700 mobiiltelefoni, mis on 13,6 protsenti vähem kui jaanuaris ja 2,6 protsenti vähem kui mullu samal perioodil.

GfK jaeturu uuringu kohaselt on keskmine mobiiltelefoni hind tõusnud viie aastaga pea kaks korda. Veebruaris Eesti jaeturul müüdud mobiilidest olid GfK statistika järgi 85 protsenti nutitelefonid, kokku müüdi 21 000 nuti- ja 3700 nuputelefoni, teatas Tele2.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on veebruar mobiiltelefonide müügilt viimaste aastate kõige tagasihoidlikum. "Eelmisel aastal soetas keskmiselt iga kolmas eestlane endale uue mobiiltelefoni. Kuna soetatavad telefonid on üha hinnalisemad ja vastupidavamad siis tarbija ei kipu nii kiirelt telefoni välja vahetama. Lisaks on turul nutiküllastus, pakkumises on palju väga häid telefone, kuid mudelid ei eristu märkimisväärselt," märkis Seema.

Seema sõnul on inimesed praegu pigem Samsungi, Sony, Huawei ja Apple'i uute lipulaevade ootuses. "Eeldatavasti algab tänavune nutitelefonide õige müügihooaeg aprillis, kui poelettidele jõuavad esimesed uued tippmudelid," lisas ta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD