Perearsti nõuandetelefonile helistamine võib muutuda tasuta teenuseks

Võrumaa Teataja

Perearsti nõuandetelefonile 1220 helistamine võib muutuda juba sel aastal tasuta teenuseks, ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

"Oleme ära hinnanud, kui palju oleks tasulise kõne kaotamise kulu haigekassa eelarvele - see on natuke üle 100 000 euro. Ma arvan, et mõistlik oleks, et riik selle kulutuse endale võtaks nii, et jägmises haigekassa nõukogus ma teen ka vastava ettepaneku, et selline muudatus oleks tehtud," ütles Ossinovski reedel rahvusringhäälingu uudistesaatele AK.

Numbrile 1220 helistamine maksab praegu mobiiltelefonilt helistades alates esimesest minutist, lauatelefonilt helistades aga alates kuuendast minutist. Sama funktsiooniga pikemale numbrile 6 346 630 saab helistada paketipõhise hinnaga, sellele numbrile saab helistada ka välismaalt.

Eelmisel aastal helistati perearsti nõuandetelefonile umbes 240 000 korda, helistamiste arv kasvas võrreldes 2015. aastaga

Comments  
  0
Kogemus, mis paneb mõtlema. Helistades mobiililt 1220, vastab automaatliini hõivatusest ja paneb ootama. Seejärel teatud aja tagant pidevalt uuesti ja uuesti teatab automaat hõivatuset ja palub teatud aja möödumisel aina oodata, teatades hõivatusest ja palub aina oodata. Kui lõpuks vastu võetakse ja rääkida saab, on juba tekkinud tõsiselt võetav arve pika ootamise tõttu, kui pole olnud võimalik kasutada valitud numbrit rääkimiseks, vaid ainult ootamiseks. Võib ette kujutada, mis hakkab toimuma tasuta kõnede korral, kas siis üldse ühendust on võimalik saada, ainult lõputud ooteaja arved riigile ja tulemuseks kättesaamatu abi?
  -1
Mida peab küll tegema inimene, kellel ei ole telefoni?Kas hüpata aknast alla häda korral ja asi lahendatud?Miks ei suuda riik, arvestada kõigi elanikega, miks on riigimehed nii kitsarinnaliselt mõtlevad ja elu nägevad?Kas tõesti elatakse oma heaolumullis koos telefoniga ja ei nähta elu tegelikke probleeme.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD