Menu

.      

Üks Põlvasse suunatud kvoodipagulaste pere viibib kuuldavalt Saksamaal

Võrumaa Teataja

Üks Põlvasse suunatud pagulaspere ei viibi Eestis ning viibivad väidetavalt Saksamaal, teine pagulaspere kolis Tartusse, kirjutab Õhtuleht.

Põlvas elas kaks pagulasperet, kuid praeguseks pole seal kumbki. Üks pere liikus vanemate tööotsingute tõttu Tartusse. "Tartusse kolinud perele meeldis Põlva elu väga ja lapsed hoiavad oma endiste klassikaaslastega isegi sidet. Saksamaale kolinud vanemate lapsed olid alles lasteaiaealised," ütles Põlva vallavanem Georg Pelisaar.

Teine perekond ei viibi Eestis. Pelisaar sõnul tahtis see, Põlvast teadmata suunas lahkunud pere ära minna juba veebruaris, Kuna reisidokumentide vormistamisega oli probleeme, lahkusid nad märtsi algul.

"Meil on see probleem, et korteriomanik kurdab, et ei saa üüri. Leping on tehtud pagulasperega, aga kui pikaks külaskäik venib ja kas üldse tagasi tullakse, seda ju ei tea," sõnas vallavanem. Pelisaare sõnul ei ole pere küsinud ka viimase kuu toimetulekutoetust.

Väidetavalt läks perekond Saksamaale, kus pereisal on sugulasi.

Leht kirjutab, et Tartust lahkus äsja kaks pagulasperet, nende seas ka tüdrukud, kes kodutütarde organisatsiooniga tahtsid liituda.

Eesti on Euroopa rändekavaga vastu võtnud kokku 120 sõjapõgenikku, neist on üks viieliikmeline perekond ametlikult lahkunud ning kuus perekonda ei viibi praegu Eestis. Neis kuues perekonnas on kokku 31 liiget.

Kõigil Eestisse saabunud põgenikel on õigus Schengeni alas reisida 180 päeva jooksul 90 päeva. Kuna praeguse seisuga ei ole ükski kuuest perekonnast viibinud Eestist eemal üle 90 päeva, ei saa neid peresid lugeda Eestist lõplikult lahkunuteks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD