Kohus karistas salasigarettide smugeldajad šokivangistusega

Piirivalvurid tabasid eelmise nädalal reede öösel Põlvamaal piiriäärsel alal kaks salasigarettide smugeldajat, kohus mõistis meestele kuupikkuse šokivangistuse.

Eelmise nädalal reedel avastasid piirivalvurid öösel kella kahe paiku kahe inimese liikumise Värska vallas piiriäärsel alal, teatas politsei- ja piirivalveamet. Varitsusse asunud piirivalvurid tuvastasid, mehed olid kandnud seljas ka kaste. Tavaliselt tuuakse sel moel ebaseaduslikult üle piiri maksumärgistuseta salasigarette.

Piirivalvurid pidasid 22-aastase ja 26-aastase mehe Värska alevikus asjaolude selgitamiseks kinni ja viisid nad kordonisse. Kuna kahtlasi kaste nendega ei olnud, suunati piiriäärset ala kontrollima teenistuskoer, kes leidis kokku kuus salasigaretikasti. Järgmisel päeval toimunud kohtuistungil määrati mõlemale mehele kiirmenetluse korras kokkuleppemenetluse sätete järgi ühe kuu pikkune vangistus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Külli Zimmi sõnul on sellistel juhtudel väga oluline, et karistus määrataks kiiresti. "Kuna mehed olid pärit Venemaalt, suunduksid nad pärast teo toimepanemist sinna tagasi. Seejärel oleks neid väga keeruline toime pandud teo eest vastutusele võtta ja karistada," sõnas Zimm. "Antud juhul tegutsesid kiirelt ja operatiivselt nii prokuratuur, piirivalvurid kui kohus ning õigusvastase teo sooritanud mehed mõisteti kohtu poolt süüdi.".

"Noortel meestel võiks olla oma eluga kõike muud paremat pihta hakata, kui kuritegeliku teenistuse tõttu terve kuu aega trellide taga istuda," sõnas Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm. Ta lisas, et lisaks karmile kohtupraktikale on salakaubanduse tõkestamisele kaasa aidanud ka piirivalvurite parem varustus ja nähtavust parandanud piiripuhastuse tööd. "Tänuväärse panuse on andnud ka piiriäärsed elanikud, kellega koostöös oleme mõnegi piirikurjategija tegevusele üheskoos punkti pannud," lisas Tamm.

Kiirendatud kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuur ja seda juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Comments  
  0
Meil pole Venemaaga piiri, vaid ajutine kontrolljoon.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD