Joobes juhtide šokivangistus jääb kohtuniku otsustada

Pilt on illustratiivne  FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Riigikogu õiguskomisjon toetas neljapäeval taaskord korduvalt tabatud joobes sõidukijuhtidele automaatselt šokivangistuse määramist, jättes seejuures vangistuse pikkuse kohtuniku otsustada.

„Komisjonis on olemas selge poliitiline tahe see seadus vastu võtta. Et joobes sõiduki juhtimisel järgneb konkreetne karistus, peab olema ühiskonnale selge sõnum. Samas ei suuda ükski seadus seda probleemi täielikult kaotada vaid ainult leevendab seda,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid riigikogu teatel.

Kui algselt oli valitsuse algatatud seaduseelnõus korduvalt kriminaalses ehk enam kui 1,5-promillises joobes juhtimise eest ette nähtud minimaalselt viiepäevane šokivangistus, siis õiguskomisjon toetab eelnõu muutmist moel, et šokivangistuse kohustus küll jääb eelnõusse, kuid šokivangistuse pikkus jääb täielikult kohtuniku otsustada.

Eelnõu oli arutusel täiskogu istungil 5. aprillil, mil otsustati teine lugemine lõpetada, et viia eelnõusse sisse täiendavaid muudatusi.

Komisjon suunas eelnõu riigikogu täiskogule teise lugemise jätkamisele 7. juuniks, eelnõu kolmas lugemine on kavandatud 14. juunile.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD