Menu

.      

Semuehitus ehitab 1,1 miljoni eest Vastseliina päästekomando uue hoone

FOTO: Võrumaa Teataja

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) sõlmis Vastseliina päästekomando projekteerimis- ja ehitustöödeks lepingu AS-iga Semuehitus; ilma käibemaksuta läheb ehitus maksma 1,1 miljonit eurot ning ehitustööd on kavas lõpetada 2018. aasta jaanuaris.

Töövõtja on alustanud trasside ning vundamendi rajamisega, teatas RKAS BNS-ile. Pritsumaja kinnistule Vastseliinas rajatakse kahekorruseline päästeteenistuse tüüphoone, mis on vastupidavu ja energiasäästlik. Rajatav 758 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga tüüphoone arvestab tänapäevaseid vajadusi päästetööde teostamiseks.

RKAS koostöös siseministeeriumi, päästeameti ja Eesti Arhitektide Liiduga korraldasid 2015. aastal ideekonkursi leidmaks parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobivam lahendus päästekomando tüüphoonele. Hoone lahendus peab vastama teise grupi päästekomandode toimimiseks esitatavatele nõuetele.

Konkursile laekunud kaheteistkümne võistlustöö hulgast tunnistati esikoha vääriliseks arhitektuuribüroo Kavakava OÜ ideelahendus märgusõnaga "Tuur", mille autorid on Siiri Vallner Indrek Peil.

Tüüphoone alusel plaanitakse tulevikus rajada ligi kümme hoonet üle Eesti. Järjekorras esimene hoone ehitatakse Vastseliina.

Seotud lood


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD