Perearstid soovivad kasutada aasta lõpuks vaid digitaalsaatekirju

Võrumaa Teataja

Kui juba praegu väljastab enamik perearste eriarsti vastuvõtule aja broneerimiseks digisaatekirja, siis kaugem eesmärk on, et aasta lõpuks oleksid kõik saatekirjad digitaalsed.

Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul annab digisaatekiri patsiendile kindluse, et saatekiri ei kao ära või unune koju ning ta pääseb õige spetsialisti vastuvõtule õigel ajal ning õiges kohas.

Digisaatekiri on vajalik eriarsti aja broneerimiseks, välja arvatud erialadel, kus saatekiri ei ole nõutav. Selleks on silmahaigused, psühhiaatria, günekoloogia ning naha- ja suguhaigused. Eriarsti aega broneerides kontrollitakse digisaatekirja tervise infosüsteemist. Ühe saatekirja alusel saab broneerida ainult ühe eriarsti aja.

Sotsiaalministeerium, Eesti Haigekassa, Tervise- ja Heaolu Infosüsteemide Keskus, Eesti Perearstide Selts ja haiglavõrgu haiglad tegutsevad koostöös selle nimel, et 2017. aasta lõpuks oleks perearstide väljastatud saatekirjad digitaalsed. Enamik haiglaid küsivad vastuvõtule aja broneerimiseks juba praegu digisaatekirja. Näiteks Põhja-Eesti Regionaalhaigla broneerib alates 1. juunist aegu eriarstile ainult digisaatekirja alusel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD