Andrus Ansip: asjad liiguvad vales suunas

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Euroopa Komisjoni asepresident ja ekspeaminister Andrus Ansip kritiseeris teravalt praeguse valitsuse eelarvepoliitikat, märkides, et asjad liiguvad vales suunas.

„Minu sügava veendumuse järgi asjad ei ole enam hästi ja asjad ka ei liigu enam õiges suunas,” ütles Reformierakonna kungine esimees reedel Tallinnas antud pressikonverentsil.

Ansipi hinnangul on Jüri Ratase valitsuse plaanid uute maksude kehtestamiseks ja laenude võtmiseks ajal, kui Eesti majandus kasvab ning kriisi ei ole, ebavajalik. „Tavainimesena paistab Eesti hea välja, aga investorina ei saa enam nii öelda,” rääkis Ansip.

Tema sõnul kasvavad palgad Eestis kiiresti, tööhõive on läbi aegade kõige kõrgemal tasemel, kuid sellest hoolimata plaanib valitsus reserve kasutada ja maksukoormust tõsta. „Nüüd näeme et Eestis on hakatud hoogsalt varem kogutud reserve kasutama ja tehakse ettepanekuid laenu võtmiseks, pööramata vähematki tähelepanu eelarvenõukogu, Eesti Panga ja Fitchi väljaöeldule,” rääkis Ansip.

„Struktuurse tasajaalu juurde tagsipöördumine saab olema raske,” lisas ta. „Astmelist tuliumaksu on EL-is palju, aga et see kehtestatakse üleöö... Kui majandus ei vaja stimulatsioone, aga tahetakse eelarvereegeleid lõdvendama hakata – see ei jää märkamata EL-ile ja investoritele,” hoiatas Ansip.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD