E-sigaretimüüja hävitas 135 000 euro väärtuses nikotiiniivedelikku

Seoses Euroopa tubakadirektiivi jõustumisega hävitas e-sigaretimüüja Nicorex Baltic OÜ 19 000 pudelit e-sigareti täitevedelikke, mille väärtus oli 135 000 eurot, kuna vedeliku pakendid ei vastanud nõuetele.

"Vedelikud olid tegelikult korras, laboratoorselt testitud ja uutele nõuetele vastavad, aga nende pakenditel ei olnud vajalikku hoiatust ja karpides kasutusjuhendit," ütles Nicorex Baltic OÜ juhatuse liige Sven Kotke pressiteates.

Tema sõnul andis riik üleminekuaega liiga vähe, sest vedelike säilivustähtaeg on kaks aastat, üleminekuaeg oli aga aasta. Samas tervitas Kotke uut nõuet, et kõik e-vedelikud peavad olema laboratoorselt testitud ja nii seadmed kui vedelikud registreeritud Euroopa ühtses andmebaasis. Kotke sõnul pole aga mõistlikud piirangud pakendi suuruse üle, kuna suurendavad ökoloogilist jalajälge.

20. mail lõpeb üleminekuaeg Euroopa tubakadirektiivist tulenevale tubakaseadusele, mille järel hakkavad e-sigarettidele täielikult kehtima karmimad nõuded. Vedelikke ei tohi müüa suuremates mahutites kui 10 milliliitrit, nikotiini sisaldus ei tohi olla suurem kui 20 milligrammi milliliitri kohta, aurusti ei tohi olla suurem kui 2 milliliitrit. Pakendiga peab kaasnema infoleht, kasutusjuhend, partiinumber, kuupäev ja hoiatus, et nikotiin on kergesti sõltuvust tekitav aine.

Comments  
  0
mõni julgeb nii haiget juttu ajada ..... ta firma koguväärtus pole ka selle summa vääriline. kui käsitsi ümber pakkida ei suuda siis on tegelikkuses tegemist mingi 2000 - 4000 eur maksva kaubaga ja eraldi komponentidena ei maksa sedagi. aga reklaamiks hea jutt küll.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD