Kaitseväe suurõppusel Kevadtorm on viga saanud kuus sõdurit

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Möödunud nädalaks oli 8. mail alanud Kevadtormil saanud vigastada kuus sõdurit, reedel sai ajateenija põletushaavu priimuse käsitsemisel, kirjutab Postimees.

Kaitseväe teabeohvitseri leitnant Kristel Maasikmetsa sõnul juhtus õnnetus reedel, kui ajateenija valas kuumale priimusele peale piiritust, mis süttis.

Põletushaavu saanud ajateenija kaaslased andsid talle esmaabi kohapeal ning kiirabi viis ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Piirituslamp on iga kaitseväelase varustuses, seda kasutatakse toidu soojendamiseks.

Koos põletushaavu saanud ajateenijaga on Kevadtormil saanud vigastada juba kuus inimest.

Ida-Virumaal Sonda vallas sai reede õhtul teelt välja sõitnud soomukis vigastada kaks meest. Õnnetus juhtus kella 18 paiku Soonurme küla lähistel, kus 35-aastane mees sõitis soomusautoga teelt välja, teatas politsei- ja piirivalveamet. Kiirabi viis juhi ja sõidukis olnud 33-aastase mehe Rakvere haiglasse.

Neljapäeval sai Kevadtormil kaitseväe sõiduk kõrgepingeliini alt läbi sõites elektrilöögi ja süttis, kolmest viga saanud ajateenijast on üks põletushaavade tõttu haiglas. Õnnetus juhtus kell 16.38 Ida-Virumaal Lüganuse vallas Aidu küla juures. Kolm luurekompanii ajateenijat sõitsid Kiviõli lähedal maastikuautoga Mercedes-Benz 250 GD, millel oli sideantenn. Manööverdamise käigus liikus sõiduk elektriliini alt läbi, sai elektrilöögi ja süttis.

Teisipäeva pärastlõunal sai Tallinnas Männikul raskelt viga Kevadtormil osalenud reservväelane, kui tagurdanud veoauto talle otsa sõitis. Õnnetus juhtus Männiku harjutusalal, kus oli parajasti käimas taktikaline harjutus. Rühm oli veoautodega rännakul ja jäi seisma õppe-miinivälja ees. Esimeses veoautos olnud meeskonnaülem tuli autost välja ning läks sõiduki taha, et see alast välja juhatada.

Siis aga tekkis tulevahetus vastasega, meeskonnaülem varjus sõiduki taha ning samal ajal alustas autojuht tagurdamist, et tulistamiskohast eemalduda. Tagurdades ei näinud autojuht, et tema sõiduki taha jäi kaasvõitleja, ja sõitis talle otsa. Kiirabi viis raskelt viga saanud reservväelase haiglasse.

Üle Eesti toimuva Kevadtormi lõpurivistus on neljapäeval kaitseväe keskpolügoonil, õppus lõpeb reedel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD