Algasid 1,2-miljonised Võru soojaveevõrgu laiendustööd

FOTO: Võru Linn

Danpower Eesti AS tellimusel alustas KVL Tehnika OÜ Võru soojaveevõrgu 1,2 miljonit eurot maksma minevate laiendustöödega, mille käigus ühendatakse kesklinna kaugküttevõrguga Kaitseväe Taara linnaku ehk Kuperjanovi pataljoni ning Laane piirkonna tarbijad.

"Projekt on Võru linna jaoks oluline, kuna see aitab tagada stabiilse kaugkütte hinna ja annab võimaluse liituda kaugküttega ka nendes piirkondades, kus seda varem polnud," ütles Võru linnapea Anti Allas pressiteate vahendusel.

Tööd said alguse Jüri ja Luha tänava ristist, kust liigutakse edasi piki Jüri tänavat Kreutzwaldi tänava suunas.

Danpower Eesti AS-i projektiarenduse juht Juhan Aguraiuja rääkis, et projekti tulemusena suureneb soojuse tootmismaht umbes 10 protsenti aastas, mis stabiliseerib Võru küttehinda. Ta lisas, et tänu Taara linnaku liitumisele tekkis võimalus ehitada välja ka ühendustorustik ümbritsevaid hooneid soojusega varustava amortiseerunud Laane katlamaja juurde, mis vajanuks lähiajal kindlasti põhjalikku remonti.

Kokku ehitatakse 2677 meetrit uut soojustorustikku, millest osa asendab ka olemasolevat. Uus trass kulgeb mööda Jüri tänavat alates Luha tänava ristmikust kuni Kreutzwaldi tänavani, sealt kuni raudteeni ning hargneb pärast raudteed kaheks: üks haru mööda Kose teed kuni Taara linnakuni ning teine haru mööda Kubja teed Laane katlamajani.

Ehitustööde tõttu on suve jooksul nimetatud lõikudel liiklus häiritud. Graafiku järgi toimuvad ehitustööd Jüri ja Kreutzwaldi tänaval maist kuni juuni lõpuni ning Kose ja Kubja teel juulist septembri lõpuni.

"Kohalikele elanikele ning teenindavale transpordile tagatakse nõuetekohane ligipääs. Suve alguses tuleb kasutada Kreutzwaldi tänava asemel ümbersõitu mööda Jaama ja Pikka tänavat. Raudteeülesõit on juunikuus suletud kõige enam üheks nädalaks, mil tuleb Kose ja Kubja poolt sisenevatel autodel kasutada linna sisse ja linnast välja sõitmiseks teisi teid. Danpower loodab võrulaste mõistvale suhtumisele ning soovitab suvel lõuna poolt linna sisenemiseks ja linnast väljumiseks varuda mõned minutid lisaaega," ütles Aguraiuja.

Ehitustöid teostab riigihanke võitnud KVL Tehnika OÜ ning omanikujärelevalve teenust pakub Infragate AS. Projekti investeeritakse ca 1,2 miljonit eurot. Projekti kaasfinantseerib SA Keskonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Töö lõpetamise tähtaeg on november 2017.

Comments  
  0
10 prossa stabiliseerib soojahinda?
  +4

Quoting koll:

Hetke liikluskorraldus ei kannata kriitikat. Jüri tänaval oleks saanud tõmmata ajutised ridade jooned, hetkel ei saagi aru, kas pean rehve lõhkuma? Kui edasi sama segaselt läheb, siis müts maha asjaliku linnavalituse ees. Loodan, et nemadki peavad päeval kordades seda teed liiklema.


Õiged märkused, töömaad oleks võimalik tähistada paremini ja ka tööteostajal peaks rohkem mõistust olema valitseb bardakk. Huvitav kus on ka järelevalve silmad, pole nagu teist näha, kas ka mõni halturtsik tegutseb Danpoweril.
  +2
Hetke liikluskorraldus ei kannata kriitikat. Jüri tänaval oleks saanud tõmmata ajutised ridade jooned, hetkel ei saagi aru, kas pean rehve lõhkuma? Kui edasi sama segaselt läheb, siis müts maha asjaliku linnavalituse ees. Loodan, et nemadki peavad päeval kordades seda teed liiklema.
  0
talvel kõnnitee lumebaba.
  +5
Tundub, et hanke korraldamisel tehti vigu, kui ei suudetud tingimustes selliseid nõudeid välja tuua, mis hankel osaleja ka teede ja tänavate sulgemisel vastavaid tänapäevaseid vahendeid kasutaks. Ja ka Linnavalitsus lasi lihtsalt kaevelubade väljastamisel minna tööde teostajal kergemat teed. Nüüd pole muud kui see sitt olukord välja kannatada, hea kui veel piirdub nende tähtaegadega.
  +14
Midagi nii rumalat pole Võrus veel tehtud, see tekitab ikka väga palju probleeme. Kes vastutab kiirabi õigeaegse jõudmise eest linna ning tuletõrje jõudmise eest linnast välja. krr
  +11

Quoting Ants:

Kes see Aguraiuja on, kes liiklust korraldab, kas on Võru inimene???


ei ole võru inimene , üks tallinnas paiknev jorss , kes sebib arendusega .... aga küsige linna käest ,,,, nemad ju kooskõlastavad tänavate sulgemist ning annavad lubasid.
  +3
Kes see Aguraiuja on, kes liiklust korraldab, kas on Võru inimene???
  +9
Mida kuradit, kes mul need ringid kinni maksab, mis selle sulgemisega täiendavalt sõita on vaja, tuleb esitada arve soojakuningas Danpowerile, las maksavad.
  +15
Kuidas siis nii, et suletud linna sissesõit Kose suunalt, järelikult ehitusfirma on nõrk ei oma vastavaid lahendusi, mis tänapäeval on olemas. Kahju, et sellise nõrga ehitusfirmaga on tehtud leping.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD