Eestist lahkunud pagulased saadetakse varem või hiljem tagasi

Pilt on illustratiivne   Võrumaa Teataja

Aprillis Eestisse saabunud pagulasperekond, kelle käekäiku jälgib ajakiri Time, otsustas Eestist lahkuda ja suunduda Saksamaale.

Neljast inimesest koosnev Süüriast pärit perekond saabus Eestisse tänavu aprillis ning suunati koos teise perekonnaga Põlvasse. Sel nädalal otsustas perekond Eestist lahkuda ning suunduda Saksamaale, seisab Instragrami leheküljel, millel jälgitakse mitme Süüriast pärit põgenikepere käekäiku Euroopas.

Eestist lahkunud perekond kavatseb Saksamaalt uuesti asüüli küsida.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja sõnul lahkus Eestist ka teine samal ajal Põlvasse paigutatud neljaliikmeline perekond.

Väljaspool Eestit viibimise tähtaja on praeguseks ületanud neli kvoodipagulaste perekonda.

Esimene selline pere oli kolmeliikmelise Süüriast pärit perekond, kes saabus Eestisse möödunud aasta novembris Kreekast ning suunati elama Tartusse. Teine, kuueliikmeline Süüria perekond saabus Eestisse eelmise aasta augustis Türgist ning asus elama Viljandisse. Äsja ületasid väljaspool Eestit viibimise tähtaja veel kaks Süüriast pärit kvoodipagulaste perekonda. Mõlemad perekonnad saabusid Kreekast Eestisse käesoleva aasta jaanuaris. Seitsmeliikmeline perekond paigutati elama Tartusse ning viieliikmeline perekond Põlvasse.

Seega on praeguseks väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud kokku 21 inimest.

Lisaks neile neljale perekonnale ei viibi Eestis veel 11 kvoodipagulaste peret, kus kokku on 50 liiget. Need perekonnad ei ole ületanud 90 päeva piiri.

Seega ei viibi Eestis kokku 71 kvoodipagulast ehk ligi pooled praeguseks Eestisse ümber paigutatud ja asustatud 150 inimest.

Eestist on ametlikult lahkunud ka üks Iraagist pärit perekond, kes sõitis vabatahtlikult tagasi kodumaale.

Rahvusvahelise kaitse saajatel on õigus 180 päeva jooksul Euroopa Liidus reisida kuni 90 päeva. Selle ületamisel peatatakse peretoetuste maksmine. Samas pole neil teistes liikmesriikides võimalik töötada või toetuseid saada. Eestisse naasmisel on neil jätkuvalt õigus tugiisiku teenusele ning võimalus jätkata keeleõppega.

 

Comments  
  +6
Mina küll neid ei oota , käigu sinna kust nad tulid !
  +2
ei saada neid keegi tagasi ahmedil varsti uus nimi ja pass ime kuis see eu nii lihtsalt kõike jagab

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD