Viie kuuga hukkus liikluses mullusest seitse inimest vähem

Mai lõppedes oli sel aastal liiklusõnnetuse tõttu surma saanud 19 inimest ehk aasta varasemaga võrreldes on hukkunuid seitse võrra vähem. 

Mai lõpu seisuga oli jutunud 470 rasket õnnetust, milles 578 inimest sai raskemalt või kergemalt vigastada. Aasta tagasi oli samal perioodi vigastatuid veidi üle 700. Joobes juhid põhjustasid tänavu viie kuuga 174 õnnetust, neist 128 inimkannatanuga. Nende tõttu sai surma viis ja arstiabi vajas 60 liiklejat. 

Alkoholi tarvitanud juhte eemaldati tänavu viie kuuga roolist 2528, neist 1038 osas alustati kriminaalmenetlust.

„Kui me sõidame ja kõnnime viisakalt ja targalt aasta lõpuni, siis võib liikluses elu kaotada vähem kui poolsada eestimaalast. Kuid selleni, et teedel hukkuks alla poolesaja inimese, on veel pikk maa, ning seegi arv on liialt suur,“ ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Ta tõdeb, et raske periood on veel ees. "Mitme hukkunuga õnnetused juhtuvad just suvel ja suvi kogub alles hoogu,“ rääkis politseimajor. 

„Eestvedamised nagu Teomeeter ja Kuku raadio „Selge grupijuht“ on äärmiselt positiivsed nähtused. Oleme ühiskonnas jõudmas mõistmisele, et Eestit murdvate haiguste nagu alkoholism ja perevägivald ravimiseks ei piisa ühest, kahest või kümnest ametkonnast. Iga siin elav inimene peab päevast päeva panustama,“ lausus Tikerpe.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD