Menu

.      

Keskerakond kinnitas Võru linnapeakandidaadiks Ülo Tuliku

Ülo Tulik FOTO: VT

Keskerakonna Võrumaa osakond otsustas nimetada Võru linnapeakandidaadiks Ülo Tuliku ning linnavolikogu esimehekandidaadiks riigikogulase Anneli Oti.

Keskerakonna linnapeakandidaat Ülo Tulik tõi välja, et tema soov on linnas sisse viia tasuta ühistransport, mis oleks oluline abi paljudele linnaelanikele, teatas partei pressiesindaja BNS-ile. Samuti tuleb tegeleda riigi toetuste võrdsemaks muutmisega, sest maakonnakeskused ei saa tema hinnangul võrdväärset toetust ümbritsevate valdadega võrreldes. „Järgmise valimistsükli üheks põhiteemaks kujuneb linna ja seda ümbritsevate valdade ühinemine ja mina olen valmis selle teemaga edasi minema. Lõpptulemus peab olema võimalikult kiire ühinemine,“ kinnitas Tulik.

Volikogu esimehekandidaat Anneli Ott sõnas, et Võru vajab regionaalpoliitilisi otsuseid ning selleks tuleb tööd teha nii riigil kui ka linnal. „Kohalike omavalituste tulubaasi taastamine, milleks riik eraldab järgneva kolme aasta jooksul 130 miljonit eurot, tõstab oluliselt omavalituste võimekust, kuid lisab samas ka oluliselt vastutust ning uusi võimalusi tuua teenused inimestele lähemale,“ rääkis ta.

Keskerakonna jaoks oluliste teemadena tõi ta välja ka munitsipaalehituse programmi, et pakkuda noortele spetsialistele konkurentsivõimelist elamispinda, mis annaks lisajulgustuse Võru linna kolimiseks. Rohkem tuleb pingutada Oti sõnul ka selle nimel, et piirkonnas tegeletaks ettevõtlusega ja et kohalikud inimesed saaksid teha tööd oma kodukohas. „Tuleb arvestada kohalike erisustega, et kaugused keskustest on suuremad, ostujõud madalam ning elukeskkond oluliselt erinev kui Tallinnas. Peame koostöös riigiga muutma Võru linna veelgi atraktiivsemaks nii ettevõtjate kui ka tänaste ja homsete linnaelanike jaoks,“ selgitas Ott.

Ülo Tulik on töötanud nii Võru linnapeana, Võru maavanemana kui ka Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimehena.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD