Seeder: haldusreform sünnitab libaomavalitsusi

Võrumaa Teataja

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Helir-Valdor Seeder ütles kolmapäevasel kohtumisel erakonna Võru linnapeakandidaadi Andres Kõivuga, et haldusreform on sünnitamas libaomavalitsusi ning nimetas kogu protsessi "suhteliselt ebaõnnestunuks".

Seedri hinnangul vajavad ka maakonna teised omavalitsused tugevat keskust, mis tooks maakonda töökohti ja pakuks keskseid avalikke teenuseid. "Võru kui tõmbekeskuse roll peab kasvama, sest haldusreform sünnitab libaomavalitsusi ja nihutab arusaamatult ka maakonnapiire, nagu Võrumaal näeme," sõnas Seeder.

Tema hinnangul saab suhteliselt ebaõnnestunud kujul ellu viidava haldusreformi päästerõngaks olla vaid omavalitsuste jätkuv tugevnemine läbi koostöö ning selge maakondliku identiteedi kujunemine. "Haldusmuutused ei toimu ainult paberil, selle õnnestumiseks on oluline väga praktiline omavalitsuste koostöö ja tõmbekeskused, kes suudavad pakkuda korralikku haridust ja avalikke teenuseid," rääkis Seeder.

Tema sõnul tuleb kohe pärast kohalikke valimisi hakata tööle kahe suunaga - omavalitsuste koostöö kiire käivitamise kõrval tuleb valitsuse tasemel taas suurendada survet riigiasutuste kolimiseks Tallinnast välja. "Minu suunis nii Andres Kõivule Võru linnapeakandidaadina kui IRL-i valitsusdelegatsioonile on ühene - maakonnakeskused peavad saama tugevamaks, sest tugeva keskuseta ei tule toime ka maakonna teised omavalitsused," lausus Seeder.

IRL-i esimees käis kolmapäeval koos erakonna peasekretäri Priit Sibulaga Võrus, vaatamas üle plaane kohalikeks valimisteks.

Lisaks kahepoolsele kohtumisele Andres Kõivuga kuulati ka Võru linnaosakonna ning IRL-i Võrumaa võtmepoliitikute seisukohti.

Comments  
  +2
Tõepoolest, Võru kui tõmbekeskuse roll peaks veelgi kasvama. Nii ongi õige.
  +3
Ma ütleks pigem, et tekib mingi üleminekuvariant. Kaldub ikka maakonnasuuruste poole, mis on ümber linna. Kese on keskel ja sinna käiakse kokku, kui on asja tohtrile või keskkooli.
  -4
Suhtub Võru asjadesse täitsa tõsiselt. Tundub, et ta saab ka ilmaasjadest aru, erinevalt haldusreformihulludest.
  0
Piirmann on ka IRL võtmepoliitik?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD