Politseinikud jagasid õnnetusse sattunutele esimesed kallikarud

Politsei- ja Piirivalveamet

Lõuna prefektuuri politseinikud jagasid sellel nädalal välja esimesed kallikarud, mis on mõeldud lohutuseks liiklusõnnetusse sattunud lastele, kirjutab maakonnaleht Sakala.

Neli nädalat sõitsid kallikarud politseinikega mööda Viljandimaad rahulikult ringi, ilma et nendega oleks tulnud õnnetusse sattunud lapsi lohutada. Sellel nädalal oli aga 13 tunni jooksul vaja koguni kahe pehme karu abi.  Nii said politseinikud lohutada üht nelja-aastast tüdrukut, kes istus teisipäeva õhtul Viljandi piiril Kia Carnivalis, mis oli Pärnu maantee ringristmikul sisse sõitnud Saab 9-3-le. Politsei kirjelduse kohaselt oli eesõigus Saabil. Kia Carnivalis oli õnnetuse hetkel kuus inimest ning pisut viga sai kõige noorem ehk nelja-aastane laps. «Ta istus küll turvatoolis, kuid lõi kahe auto kokkupõrkes oma pea kergelt ära. Meedikud leidsid teda üle vaadates, et lapse terviseseisund võimaldab kodust ravi,» rääkis  Viljandi patrullitalituse juht AlarSadam Sakalale. Et last lohutada, anti talle maakonna esimene kallikaru.

Möödus napilt 13 tundi ja Viljandi külje all juhtus teinegi õnnetus. Kolmapäeva ennelõunal ei pannud Heimtalisse viiva tee ja Karksi-Nuia maantee ristmikul kõrvalteelt tulnud Toyota RAV4 juht tähele peateed mööda Karksi-Nuia poolt tulevat punast Opelit. Kaks sõidukit põrkasid kokku ning Toyota paiskus kraavi. Viga keegi ei saanud, kuid taas oli õnnetuses üks osaline väike laps. Kaheaastase tüdruku lohutamiseks võeti appi karu ja sellest oli palju kasu. «Laps oli karu üle väga rõõmus ja see viis tema mõtted sündmusest eemale,» kõneles Sadam.

Alates juuni algusest on kõik politsei patrullautod varustatud mängukarudega, mida pakutakse lohutuseks lastele, kes on sattunud liiklusõnnetusse või mõne konflikti pealtnägijaks. "Lastekaitsepäeval tervitame lapsi koos Kallikarudega. Tänasest on kõikides politsei patrullautodes pehmed kallikarud, kes lohutavad lapsi liiklusõnnetuse sündmuskohal või peretüli korral," teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA) juuni alguses sotsiaalmeedias.

"Tahame, et laps leiaks sellises keerulises olukorras tröösti ning lohutust, ja usume, et pehme kallikaru oskab seda anda. Hiljem saavad lapsed mõmmiku endaga koju kaasa võtta," lisas PPA.

Kallikarud jõudsid politseiautodesse PPA ja MTÜ Traumamõmmiku koostöös.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD