Menu

.      

Laupäevast hakkab kehtima 30-eurone hambaravihüvitis

Laupäevast, 1. juulist tasub haigekassa ravikindlustusega täiskasvanu hambaravi eest aastas hüvitist kuni 30 eurot.

Haigekassale on esitatud üle 100 taotluse lepingu sõlmimiseks üle Eesti, teatas haigekassa. 30-eurost hüvitist saab kasutada arstikülastusel kuni poole raviarve eest tasumiseks ning ülejäänud osa arvest tasub patsient.

Hambaravihüvitis kehtib esmavajalikele teenustele nagu vastuvõtt, diagnostika, ravimi asetamine ja täidise paigaldamine, hamba eemaldamine, mädakolde avamine ja ravimine, juureravi, igemealuse hambakivi eemaldamine ning tuimestus. Kui patsient saab visiidil ka teisi teenuseid, mis ei kuulu hüvitatavate teenuste nimekirja, tasub ta nende eest vastavalt arsti hinnakirjale.

Rasedate, väikelaste emade, osalise või puuduva töövõimega inimeste, üle 63-aastaste eakate ning suurenenud hambaravivajadusega inimeste hambaravi arvest tasub haigekassa alates 1. juulist aastas kuni 85 eurot.

Need inimesed, kellele kehtis varem hambaravihüvitis nagu rasedad, väikelapse emad, pensionärid ja teised, saavad seni kehtinud hüvitise saamiseks avalduse esitada haigekassale kuni 1. oktoobrini 2017. Tänavu juba kasutatud hüvitise summa arvestatakse sel juhul automaatselt juuli algusest rakenduvast 85 eurost maha.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD