Menu

.      

Tantsupeo laupäevastest etendustest toimub vaid õhtune

laulupidu.ee

Kuigi reedel said 8500 tantsijat ja võimlejat tugevale tuulele vaatamata tantsupeoetenduse andmisega hakkama, siis laupäeval kell 13 toimuma pidav etendus jääb ära ning nautida saab vaid õhtust, kell 19 algavat etendust.

Kuna laste riided on reedesest vihmast läbivettinud, siis jääb laupäeval kell 13 toimuma pidav etendus ära. Küll aga on jätkuvalt kavas õhtul kell 19 tantsitav etendus. Korraldajate sõnul toimub õhtune tantsupeoetendus päris kindlasti ja väravad avatakse kaks tundi enne algust ehk kell 17. Samuti toimub laulupeo kontsert.

Need, kellel on päevasele etendusele pilet ostetud, pääsevad sellega laulupeole. Pileteid ostetakse ka tagasi.

Peo operatiivstaap, kuhu kuuluvad päästeameti, politsei, meditsiiniteenistuse, korraldustoimkonna ja teiste valdkondade esindajad, otsustasid peo ära jätta hommikusest ilmaprognoosist lähtuvalt.

"Reedel vihmase ilma tõttu ja laupäeval ilmateadet silmas pidades otsustati lastele anda pikem paus  riiete kuivatamiseks ja õhtuseks etenduseks valmistumiseks," teatasid korraldajad.

Ilmateade lubab laupäevaks sadu ning paaritunnine paus kahe etenduse vahel ei võimalda lastel riideid piisavalt kuivatada. Koolimajades ööbivaid lapsi teavitavad olukorrast koolimajutuse staabid. Korraldajad paluvad Tallinna ja Harjumaa tantsulastel võtta ühendust oma kollektiivijuhtidega edasiste juhiste saamiseks.  

Laupäev toob enamasti pilves ilma. Hooti sajab vihma ja kohati võib olla äikest. Puhub kirde- ja idatuul 5-10, rannikul puhanguti 14 kuni 16 m/s. Õhtupoolikul tuul aga nõrgeneb. Sooja on oodata 13-18 kraadi.

XII noorte tantsupeo "Mina jään" tantsuetendused tantsitakse Kalevi keskstaadionil.

20 PÄEVA ENIMLOETUD