Tänavu on vees elu kaotanud 21 inimest

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Päästeameti esialgse statistika järgi kaotas tänavu esimesel poolaastal vees elu 21 inimest.

Harjumaal on tänavu vees elu kaotanud kolm inimest, Ida-Virumaal viis, Raplamaal kaks, Saaremaal üks, Jõgevamaal kolm, Pärnumaal kaks, Viljandimaal üks, Tartumaal kolm ning Põlvamaal üks inimene.

Mullu kaotas vees kogu aasta jooksul elu 47 inimest.

Päästeamet korraldab tänavu ohutuskampaania, milles kutsub inimesi veesõidukites päästevesti kandma. Sõnumit "Vest päästab veest" kandva veeohutuskampaania raames korraldab päästeamet üle Eesti nii info- kui ohutuspäevi, kokku 82 erinevat üritust, millele lisandub 60, mida korraldavad vabatahtlikud, edastas päästeamet. Ohutuspäevadel kasutatakse uutmoodi teavitusvahendeid, näiteks greenscreen pildistamist ja virtuaalreaalsuse harjutusi, aga ka kõige käegakatsutavamat – päästevesti selga proovimist. Lisaks toimuvad suvistes laste- ja noortelaagrites veeohutuskoolitused.

Päästeameti ennetusosakonna juhi Indrek Intsi sõnul on veeohutuskampaaniad seni keskendunud kahele teemale: joobes ujumise ohtudele ja päästevesti kandmisele. "Ohutuskampaaniate valikut on mõjutanud nii statistika kui elanikkonna teadlikkus ja käitumisharjumused. Käesoleval aastal keskendub päästeamet taas päästevestidele," sõnas Ints. Esimene päästevestikampaania toimus möödunud suvel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD