Avatud talude päeval osaleb 275 talu ja põllumajandustootjat

Võrumaa Teataja

Juuli teises pooles peetavele üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud rekordiliselt 275 talu ja põllumajandustootjat.

23. juulil peetava avataud talude päeval osalevate taludega ja põllumajanduistootjatega saab tutvuda veebikaardi www.avatudtalud.ee , teatas maaeluministeeriumi pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile. Osalevate ettevõtete kohta on kaardil kirjas tegevusvaldkonnad, kontaktandmed ja päeva programm.

Harjumaalt on registreerunud 45, Pärnumaalt 36, Tartumaalt 27 , Valgamaalt 20, Lääne-Virumaalt ja Viljandimaalt 18, Põlvamaalt 17, Ida-Virumaalt 16, Võru, Lääne- ja Saaremaalt 14, Raplamaalt 12, Järvamaalt 11, Jõgevamaalt 9 ning Hiiumaalt 4 talu. 

Avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, maamajanduse Infokeskus, põllumajandus-kaubanduskoda ning talupidajate keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD