Menu

.      

Olerexi hinnangul oli Favora tanklate ost strateegiliselt vajalik

FOTO: VT

Kütuse jaemüügifirma Olerex omaniku Antti Moppeli sõnul on Favora ost osa strateegiast viia Olerex Eesti kütuseturul liidripositsioonile; Favora oli üks neist kettidest, mis on Olerexi jaoks strateegiliselt vajalik, kirjutab Postimees.

"Olerexi jaemüügivõrku arendades eelistame alati suuri heal positsioonil olevaid kauplustega täisteenindusjaamu ja sel põhjusel oleme loobunud mõne teise keti jaamade ostust. Favora jaamad saame mõõduka jõupingutusega ümber ehitada just sellisteks, mis meie klientidele meeldivad," sõnas Moppel.

Moppel lisas, et Favora jaamad saavad Olerexi väljanägemise esimesel võimalusel. Esmalt tuleb ära oodata aga konkurentsiameti heakskiit tehingu toimumisele.

Olerex on viimase aasta jooksul ostnud juba kolm väikest tanklaketti: Mahta Kütus AS, Raktoom AS ja nüüd Favora. 2015. aastal omandas Olerex 37 tanklaga Lukoili keti.

Küsimuse peale, kas Olerex kavatseb veel mõne tanklaketi omandada, vastas Moppel, et Favora ostuga läheneb nende programm lõpule. "On veel mõni jaam, mille ostust võime sobiva pakkumise korral huvitatud olla, kuid suures osas oleme huvi pakkunud tanklaketid nüüdseks omandanud," ütles ta.

Tehingu hinda Moppel ei avaldanud. Favora tanklad asuvad Tallinnas, Tartus, Viljandis, Võrus, Võru Kosel, Põlvas ja Rõuges.

AS Johnny ja Aqua Marina sõlmisid seitsme Favora tankla ostu-müügilepingu 19. juunil. Selle kohaselt omandab Aqua Marina Favora tanklad, sest AS Johnny soovib kütuse jaemüügiturult lahkuda.

Johnny ASi omanik on Urmas Johanson. Ettevõtte tegevusalad on mootorikütuste, õlide ja määrdeainete müük. Ettevõte teenis 2015. aastal 11,3 miljoni euro suuruse käibe juures 28 500 eurot kahjumit.

Aqua Marina ASi omanikud on Antti Moppel ja Andres Linnas, kellele kuulub ka tanklaketi Olerex operaator Olerex AS. Olerex teenis möödunud aastal 283,3 miljoni euro suuruse käibe juures 1,8 miljonit eurot kasumit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD