Üle 1800 uue sõduri alustas teenistust kaitseväes

Fotod: n-srs Dan Aava

PILDIGALERII Sel nädalal saabus teenistuskohta ja alustas oma 11-kuulist väljaõpet kaitseväe erinevates üksustest üle 1800 ajateenija, kelle hulgas oli ka rohkem kui 20 vabatahtlikult teenistust alustanud neidu.

Uute ajateenijatega täienesid 1. ja 2. jalaväebrigaadi erinevad pataljonid, toetuse väejuhatuse logistikapataljon, staabi- ja sidepataljon ning sõjaväepolitsei vahipataljon, teatas kaitseväe peastaap reedel BNS-ile.

Fotod: n-srs Dan Aava

"Tõele au andes ei ole järgmised üksteist kuud alati lihtsad, sest sõduritel tuleb hakkama saada nii füüsiliste kui vaimsete proovikividega, jätta hüvasti mugavustsooniga ning üsna tihti võidelda allaandmise sooviga," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem Veiko-Vello Palm. "Boonuseks aga saate teada, kui paljuks te tegelikult võimelised olete."

1. jalaväebrigaadis alustas ajateenistust ligikaudu tuhat ajateenijat, nende hulgas kümmekond neidu. Sõduri baaskursuse läbivad 1. jalaväebrigaadi ajateenijad Jõhvi ja Paldiski linnakutes.

"Uute ajateenijate saabumine on alati olnud märgilise tähendusega. Algab järjekordne õppetsükkel, kus nii teenistusse tulnud noored kui ka pataljoni tegevväelased peavad andma endast parima, et õnnestuda. Loodan, et uute sõdurite tervis ja vaim peab vastu ning tahtmine ei rauge," ütles 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljoni staabiülem Tõnis Vau.

2. jalaväebrigaadi saabus teenistusse üle 400 kutsealuse, kelle hulgas oli ka kümmekond neidu. Sõduri baaskursuse läbivad 2. jalaväebrigaadi ajateenijad Taara linnakus Võrus.

Tallinnas Filtri teel asuvas staabi- ja sidepataljonis alustas teenistust ligikaudu 160 noormeest, kellest seitse hakkavad teenima spordirühmas. Tallinnas Miinisadamas paiknevas vahipataljonis alustas teenistust umbes 170 ajateenijat, kellest 25 jätkavad pärast sõduri baaskursust teenistust mereväes. Ämari lennubaasis asuvas logistikapataljonis alustas teenistust ligikaudu 130 ajateenijat.

Ajateenistusse kutsutakse kolmel korral aastas - jaanuaris, juulis ja oktoobris. Arvuliselt aasta suurima suvise ajateenistusse kutsumise valdava osa moodustavad gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetanud noored, kes läbivad 11-kuulise väljaõppe.

Ajateenistus kestab 11 kuud, kui ajateenija läbib teenistuse mereväes, saab allohvitseri, sõjaväepolitseialase või side- või infotehnoloogiaalase väljaõppe, kui omandab ajateenistuses mootorsõiduki juhtimise õiguse või täidab mootorsõidukijuhi ülesandeid. Järgmine ajateenistusse kutsumine on aasta 40. nädalal - 2. ja 3. oktoobril.

Comments  
  -1
Niion...tuleb võitlema minna allalastu tsoonieluga.
  -1
Meil pole ajateenistus, vaid on sundajateenistus. Ühena viimastest Euroopas.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD