Kolmandik noormeestest tuli aega teenima vabatahtlikuna

Pildil on Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad, kes läksid reservi peale edukat õppust Kevadtorm 2017 . Kindlasti teeme sellise pildi ka aasta pärast praegu ajateenistusse tulnud võitlejatest.  FOTO: Kuperjanovi jalaväepataljon

Suvise ajateenistusse võtmisega tuli kolmandik noormeestest aega teenima vabatahtlikult.

"Eelmisel nädalal alustas ajateenistust 1886 noort, sealhulgas 22 neidu. Vabatahtlikuna, ootamata ära kaitseressursside ameti kutset, alustas teenimist 33 protsenti noormehi," teatas kaitseressursside ameti pressiesindaja.

Neidude jaoks on ajateenistus ja kaitseväekohustuse võtmine niikuinii vabatahtlik, lisas ameti esindaja.

Suurem osa teenistusse asunud noortest saab 11-kuulise väljaõppe järel jao- või reservrühmaülema kutse. "Need noored, kes alustavad ajateenistust suvel, saavad väljaõppest maksimaalse kasu – hea juhtimiskogemuse, laia valiku erialasid ja põneva väljaõppe," märkis kaitseressursside ameti pressiesindaja.

Valdav osa juulikuus kutsututest on kesk- ja kõrgharidusega.

Kõige rohkem kutsealuseid suundus aega teenima 1. jalaväebrigaadi, teiste seas 14 neidu. 2. jalaväebrigaadis alustas noormeeste kõrval ajateenistust ka 8 neidu. Noormehed läksid väljaõppele veel staabi- ja sidepataljoni, sõjaväepolitseisse, toetuse väejuhatusse ja mereväe laevastikku.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on aasta 40. nädalal, ehk 2. ja 3. oktoobril.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD