Petturid üritavad kinnisvara üürihuvilistelt raha välja petta

Võrumaa Teataja

Suvel on on nii sotsiaalvõrgustikus Facebook kui kinnisvaraportaalides muutunud aktiivseks petturid, kes üritavad kergeusklikelt üürihuvilistelt kohest ettemaksu nõudes raha välja petta.

Viimase paari nädala jooksul on nii Facebookis kui kinnisvaraportaalides aktiivseks muutunud petturid, kes soovivad libakuulutuste abil üürihuvilistelt kohest ettemaksu ja kaovad raha saades jäljetult, teatas kinnisvaraportaal KV.ee BNS-ile. Kõige sagedasemad on sellised juhtumid Facebookis ja tasuta kinnisvaraportaalides, ent probleeme on ette tulnud ka suuremates kinnisvaraportaalides.

Teisipäeval said KV.ee eraklientidest kuulutajad sõnumi, mis teatas, et üürikuulutusega on probleem ja selle lahendamiseks tuleb siseneda portaali. SMS-ile oli lisatud veebilehekülg, mis juhatas inimese liba-aadressile, mis oli samades värvides ja kujunduses KV.ee leheküljega. Kui kasutaja sisestas oma andmed libalehele, kaaperdati tema õige kuulutus kinnisvaraportaalis ning muudeti seda eesmärgiga petta üürihuvilistelt välja ettemaksu.

„See on igasuvine probleem, et petturid muutuvad aktiivseks. Kuna üürikorterite vastu on suvel nõudlus väga suur ja mõned üürikorterid leiavad üürilise juba paari tunniga, siis nõustuvad paljud inimesed tegema ettemaksu korteris kohal käimata,“ ütles KV.ee juht Tarvo Teslon.

Tesloni sõnul ei tohiks üürihuviline mitte mingil juhul teha ettemaksu, kui pole korterit vaatamas käinud. Kui kohal käiakse, siis tuleb veenduda, et korteri üürileandja on selle omanik või selleks volitatud isik.

Ettevaatlik tasub olla ka kuulutajatel. „Kui tundub, et saadetakse mingi imelik link ja sõnum, mis pole ehk ka keeleliselt korrektne, siis tasub alati veenduda, et üleval aadressi real oleks õige veebiaadress. Kahtluse korral on võimalik vahetada portaalis paroolid ja pöörduda ka meie klienditoe poole,“ selgitas Teslon.

Comments  
  0
Kui aga sobiv korter leitud ja läheb juba üürimiseks, siis tasub kindlasti ka järgnevatel asjadega kursis olla. Ka siin on mitmeid võimalusi kuidas vastu pükse saada.
http://www.city24.ee/et/kinnisvarauudised/NEWS_7923/kuidas-solmida-uurilepingut
http://www.city24.ee/et/kinnisvarauudised/9443/millised-on-uumluumlrniku-otildeigused-ja-kohustused
http://www.city24.ee/et/kinnisvarauudised/9413/kuidas-lotildepetada-uumluumlrilepingut

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD