Setod pooldasid Võru maakonda jäämist

Kuna valitsus ei suutnud otsustada, kas loodav Setomaa vald peaks jääma Põlva või Võru maakonda, siis pidid setod ise valima ja Esialgsete tulemuste kohaselt soovis enamik valijaid Võrumaale jäämist, vahendas neljapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Neljapäeva õhtul lõppes loodavas Setomaa vallas rahvaküsitlus, millel said Meremäe, Mikitamäe ja Värska valla ning Misso valla Luhamaa nulga elanikud öelda, kas nad soovivad tulevase Setomaa valla kuulumist Põlva või Võru maakonda. Setomaa valla moodustamise otsustas jaanuaris korraldatud rahvaküsitlus.  

Õhtul kella 21.15-ks selgusid rahvaküsitluse esialgsed tulemused, mille kohaselt võitsid need, kes pooldasid Võrumaale jäämist. Põlvamaale jäämise poolt hääletas 407 inimest, Võrumaale jäämise poolt aga 485 inimest.

Ühinevad omavalitsused on:

   1. Meremäe vald (kokku pindala 132,0 km2 ja rahvaarv 1075), 
   2. Mikitamäe vald (kokku pindala 104,4 km2 ja rahvaarv 985), 
   3. Värska vald (kokku pindala 187,8 km2 ja rahvaarv 1371), 
ning üleantav territooriumiosa: 
   4. Misso valla Luhamaa nulk (kokku pindala 36,7 km2 ja rahvaarv 146). 

Comments  
  +6

Quoting Muki:

Seto nagu Venelane. Midagi ei sobi ja ise ka ei tee, et parem oleks. Üks vingumine ja häda teise taga.


No ei tea kas puhas venelane vingubki nii nagu seto ehk poluvernik, sest kuuldavasti nn. poluvernikutega ehk segaverelistega kaasneb ka mujal maailmas ainult häda ja viletsust.
  0
etapp kaks
http://maailm.postimees.ee/4182635/putini-inimoigusnoukogu-soovitab-venemaa-setudel-autonoomiat-taotleda
imestama paneb ainult kui kiire putinil sellega on
  +16
õiged mõtted on siin ära kribatud:neid Taro haavu annab Põlval sajandeid lakkuda ja mäletada, et oli meil üks jutuvana, kes siis kõik tülli enda ümber ajas ja pildistas ja tõesti, kes võrokõstõ käest on küsinud , kas nad neid setusid tahavad (aga muidugi heas mõttes !). Teavad aabud ja tammed.tarud, et seda setondust on sääl nulgas ülivähe jäänud, enamus on PROJEKTISETONDUS, mille najal saab siis tänitada ja kisada, "etendusi meisterdada" ja tohutuid toetusi aina küsida....et ei olõ nii vai? om-om poig ,ärmatamine käib suure vungiga siinmail samuti !
  +13
Setod valisid Võrumaa.... aga ... KAS VÕRUMAA JA VÕRUMAALASTE KÄEST KA KEEGI KÜSIS ?? KAS MEIE IKKA SOOVIME SETODEGA KOOS ELADA ??Huvitav on see haldusreform kui asju sedaviisi aetakse.
  +5
võrumaa ja põlvamaa....alles siis saavad setod lepitud.
  +2

Quoting Hillar:

Rahvas teab mida tahab


mida ta tahab siis?
  0
mis sest tahtmisest,kui keegi ei taha....
peale põlvamaa,,kellele ,,käib kahh,, kehval ajal.
  -1
Rahvas teab mida tahab
  +2
jeeeeeeeeeeeeee
  +1
kuni mehikoormani tuleks teha üks vald ja teine narvani...
tulevikus lihtsam venemaaga ühendada.
  +12
Seto nagu Venelane. Midagi ei sobi ja ise ka ei tee, et parem oleks. Üks vingumine ja häda teise taga.
  +17
taro juba ulub kindlasti. ja kui nüüd seda suurt setotamise lollust kokku võtta kogu selle perioodi jooksul , kuhu siis jõuti ... uue ebasobiva teema juurde, tüli majas ning kogu moos. kõik need mahitajad võiks nüüd poliitikast ära kaduda, kes selle saasta kokku keetsid. poleks seda setotamise teemat olnud saanuks kõik rahulikult edasi elada ... kes põlva, kes võru koosseisus.
  +7
Võrumaa sai suuremaks.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD