Antsla vallajuht valiti EL Regioonide Komitee asepresidendiks

Brüsselis sel nädalal kogunenud Euroopa Liidu Regioonide Komitee täiskogu valis Antsla vallavolikogu esimehe Kurmet Müürsepa komitee asepresidendiks.

"Regioonide Komitee roll tasakaalustatud Euroopa arengus on kasvamas. Tugevad kohalikud omavalitsused ja regioonid suudavad ja on võimelised parimat eluolu pakkuma kõikidele eurooplastele Antslast Sitsiilani," kommenteeris Müürsepp pressiteate vahendusel oma valimist kõrgele ametipostile.

Euroopa Liidu Regioonide Komitee (CdR) on Brüsselis asuv Euroopa Liidu konsultatiivorgan, mis koosneb kohalike omavalitsuste esindajatest ja mille peaülesandeks on kindlustada kohalike omavalitsuste esindatus Euroopa Liidus ning anda kohaliku tasandi poliitikutele võimalus rääkida kaasa EL-i õigusaktide väljatöötamisel. Komiteel on nõuandev funktsioon.

Euroopa Liidu Leping sätestab, et Euroopa Liidu Nõukogu, Komisjon ja Parlament on kohustatud õigusloome ja muude meetmete vastuvõtmisel konsulteerima Regioonide Komiteega valdkondades, mis mõjutavad või võivad mõjutada kohalikke ja piirkondlikke omavalitsusi.

CdR täiskogu istungijärgud toimuvad kuni kuus korda aastas ning täiskogu võtab vastu arvamusi ja peab poliitilisi arutelusid.

Komiteel on 350 liiget ja 350 asendusliiget, kes määratakse ametisse EL Nõukogu poolt viieks aastaks. Käesolev komitee liikmete mandaadiperiood kestab kuni 2020. aasta veebruarini.

Eestist kuulub Regioonide Komiteesse kuus omavalitsusjuhti: Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo, Antsla vallavolikogu esimees Kurmet Müürsepp, Kose vallavolikogu liige Uno Silberg, Rae vallavanem Mart Võrklaev, Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Komitee asendusliikmed eestist on Viljandi Linnavolikogu liige Randel Länts, Hiiu vallavolikogu liige Georg Linkov, Rakvere linnavolikogu liige Andres Jaadla, Haanja vallavanem Juri Gotmans, Ambla vallavanem Rait Pihelgas, Viimsi abivallavanem Jan Trei.

Eesti delegatsiooni esimees komitees on reformierakondlane, Haapsalu linnapea Urmas Sukles.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD