Eestlased on Lätis kohalike kõrval ühed suuremad kiiruseületajad

Võrumaa Teataja

Läti politsei statistika kohaselt on eestlased lätlaste kõrval lõunanaabrite juures ühed suuremad liikluseeskirjade rikkujad, vahendas kolmapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Läti asus paikseid kiiruskaameraid paigaldama Eestiga võrreldes tunduvalt hiljem, kuid nüüd on neid üles seatud juba 42, tänavu lisandub 18 ja lähiaastail veel 40, nii et sada fotoradarit saab lähiajal täis. Kasutatakse ka teisaldatavaid kiiruskaameraid ja neidki saadakse peagi juurde.

"Naaberriigi Eesti juhid põhjustavad meil koos lätlaste endiga kõige enam probleeme, kolmandal kohal on Poola. Sama olukord on ka Valgevene ja Venemaa sõidukitega," ütles Läti politsei liiklusjärelevalve büroo ülem Vineta Mistre.

Trahviteadete hulk on muljetavaldav - tänavu on välismaalastele välja saadetud üle 41 tuhande arve, neist 15 600 ehk 37 protsenti Eestisse.

Comments  
  +1
Päris tõsi jah, mõned aastad tagasi võis kimada, aga just päevi tagasi sain kena eestikeelse trahviteatise et olin ületanud kiirust Riia taga Jurmala suunal 90 alas 18 km +/- 3km, niiet trahvi sain 15 km ülekiiruse eest 40euri, jajah, ka lätlased arenevad.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD