Ülikiire internet – suur samm tulevikku taskupärase hinnaga

Võrumaa Teataja

ARENG ❯ Sel suvel sai Lõuna- Eesti neljas maakonnas, sealhulgas Võrumaa, alguse projekt, mille eesmärk on viia vähemalt 90 protsenti majapidamistest ülikiire internetiühenduseni või vähemalt valmisolekuni, see tähendab viia krundi piirini kaabel, et hilisema liitumissoovi korral oleks seda väga lihtne teha. Majapidamisele maksaks projekti käigus liitumine ühekordse tasuna maksimaalselt 150 eurot.

Siiani on maapiirkondades valdavalt kasutusel olnud vaskkaabel, valguskaabliga internetiühendus oleks suur samm tulevikku. Peale interneti saab kaabli kaudu tarbida ka teisi teenuseid: televisioon, telefon, valveteenus jms. Valguskaabli olemasolu tagab võimaluse nii praegu kui ka tulevikus muretult kõrge kvaliteediga telepilti vaadata, kõrge resolutsiooniga videokõnesid teha ja valvekaamerate pilti interneti kaudu edastada. Kiire ja stabiilne internetiühendus võimaldab teha kaugtööd ning vahetada infot pilveteenuse teel.

Et projekt õnnestuks ja neli Lõuna-Eesti maakonda – Tartumaa, Põlvamaa, Valgamaa ja Võrumaa – saaksid osa riigipoolsest abist, tuleks oma majapidamine kindlasti enne 31. augustit märkida kaardil, mis asub veebilehel www.internetkoju.ee. Valguskaabli saab tellida kõigisse Võrumaal asuvatesse hoonetesse – olenemata sellest, kas need asuvad maal või linnas. Ühenduse saavad nii erakliendid kui ka ettevõtted ja organisatsioonid. Veebikeskkonnas sooviavalduse esitamine ei ole siduv, liitumine ei ole küll kohustuslik, aga rongist mahajäämine võib olla mitu korda kallim, kui hiljem ikkagi vajadus ja soov tekib. Ei me ette tea, nagu ütleb laulusalm. Ja vajadused ning soovid võivad elu käigus muutuda.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD