Menu

.      

Mait Klaassen tahab jääda maaülikooli rektoriks

Mait Klaassen FOTO: VT

Kümnendat aastat Eesti Maaülikooli juhtiv Mait Klaassen ütles Tartu Postimehele, et on huvitatud kandideerima ka kolmandaks ametiajaks, kui talle selline pakkumine peaks tehtama.

Veel kuni juuli lõpuni oli teada, et Mait Klaassen oma senisel ametikohal ei jätka, vaid siirdub hoopis poliitilistele jahimaadele, Reformierakonna Võru linnapea kandidaadiks. 24. juulil tuli aga teade, et Klaassen on senisest plaanist loobunud ning Võru linna piirkonna juhatus valis tema asemele uueks linnapeakandidaadiks Anti Haugase.

Klaassen on varem öelnud, et kümme aastat tagasi rektoriks kandideerides mõtles ta endamisi, et kümme aastat võikski olla see periood, mil võetud eesmärgid saaks täidetud. Nüüd aga näeb ta, et olukord on muutunud. «Kogu kõrgharidusmaastik on selle kümne aastaga tohutult muutunud. See töö, mis vajab tegemist, ei lõpegi praegu ära ning aina tuleb peale uusi probleeme, mis vajavad lahendusi,» tõdes Klaassen.

Tema sõnul on need probleemid eelkõige tingitud noorte vähesusest, noorte eelistustest ning töökohtade ja erialade muutumisest. Täpsemalt ei soovinud Klaassen oma valimisplatvormi tutvustada. Ta ütles, et selleks on veel liiga vara ning enne kui ta rektoriks saab kandideerida,  peab keegi ta sellele kohale alles ametlikult esitama.

Vastavalt ülikooli põhikirjale võivad kandidaate esitada ülikooli akadeemiliste struktuuriüksuste nõukogud, üliõpilasesindus, avalik-õiguslikud ülikoolid ja Eesti teadusasutuste nõukogud, aga ka praegune rektor ja endised rektorid.

Eesti maaülikooli valimiskogu valib ülikoolile uue rektori 29. septembril, kandidaate saab esitada 6. septembrini. Ametiaeg algab 2018. aasta 1. jaanuaril ning kestab viis aastat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD