Äike tõi Lõuna-Eesti päästjaile ligi poolsada väljakutset

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Nädalavahetuse äike ja tormituul tõi Lõuna-Eesti päästjatele ligi poolsada väljakutset.

Lõuna päästekeskuse päästjad käisid laupäeval ja pühapäeval kokku 49 väljakutsel, mis oli seotud murdunud puudega, teatas päästekeskus BNS-ile. Lisaks avastati ohtlikke olukordi ka väljakutsetele sõites ja neilt tulles.

Teedelt, tänavatelt, elektriliinidelt eemaldati puid Valgamaal 22, Viljandimaal 10, Võrumaal üheksal, Põlvamaal viiel, Jõgevamaal kahel ja Tartumaal ühel korral. 

Jõgevamaa

13. augustil kell 00.44 teatati häirekeskusele tulekahjust Jõgeva vallas Pakaste külas. Teataja sõnul põles ehitusjärgus maja leegiga. Päästjate saabudes oli 50x10 meetri suurune hoone täisleegis. Hoonest toodi välja neli propaani- ning neli hapnikuballooni. Tulekahju lokaliseeriti kell 1.36. Lõplikult likvideeriti põleng kell 5.32. Tuleõnnetuses keegi viga ei saanud. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada välgutabamusest.

Põlvamaa

12. augustil kell 10.48 sai häirekeskus teate tulekahjust Räpina vallas Ristipalo külas Keskuse põigus. Teataja sõnul oli neljakordse kortermaja koridoris suits ning põles rõdu. Päästjad selgitasid välja, et teise korruse rõdul põles praht ning mööbliesemed. Tulekahju kustutati kell 11. Keegi viga ei saanud.

11. augustil kell 21.17 sai häirekeskus teate elumaja põlengust Põlva vallas Meemaste külas. Teataja sõnul oli kahekordse maja katuse alt leek väljas. Kaks inimest olid iseseisvalt majast välja saanud, kuid väitsid, et keegi võib veel hoones. Suitsusukelduslüli sisenes hoonesse tulekollet otsima ning ka väidetavat inimest. Tulekolle leiti esimeselt korruselt köögist ning kustutati. Jätkus kannatanu otsing. Olles kogu maja läbiotsinud, selgus, et kedagi siiski hoones polnud. Kiirabi viis kaks majast väljasaanut kergemate põletushaavadega haiglasse.  

Tartumaa

13. augustil kell 11.05 sai häirekeskus teate tulekahjust Mäksa vallas Tammevaldma külas. Teataja sõnul põles majas sees elektrikilp leegiga. Sündmuskohal jõudes selgus, et tulekahju oli iseseisvalt kustutatud. Päästjad kontrollisid maja üle, et välistada tulelevikuoht. Tõenäoliselt võis tulekahju alguse saada sellest, et eelmisel päeval oli maja elektrikilpi tabanud välk, tulekahju kustutai iseseisvalt, kuid järgmisel päeval, kui alajaamas pingestati liine, siis tekkis katkiste elektrijuhtmete tõttu lühis ning kilp süttis taas

12. augustil kell 22.24 sai häirekeskus teate, et Rõngu vallas Rannakülas on Võrtsjärvel hädas paatkond, kelle alusel ei tööta mootor, alus lekib ning iseseisvalt kaldale ei saada. Paadis viibis viis inimest ning kaasas oli vaid kaks päästevesti. Päästjad reageerisid päästepaatidega ning kell 23.25 leiti hädasolijad üles ja transporditi kaldale.

Valgamaa

11. augustil kell 14.24 sai häirekeskus teate tulekahjust Õru vallas Unikülas. Teataja sõnul põles kahekordne elumaja. Päästjate saabudes selgus, et majaperemees oli saanud ise suurema tule maha. Päästjad kustutasid tulekolde köögis lõplikult. Köök ja tuba said kuuma-, suitsu- ja veekahjustusi. Majaperemehele andis kiirabi esmaabi.

Viljandimaa

13. augustil kell 8.06 sai häirekeskus teate, et Tarvastu vallas Kivilõppe külas on katkine elektriliin süüdanud pinnase viljapõllul. Põleng kustus, kui elektrikud piirkonnas elektri välja lülitasid.

12. augustil kell 22.47 sai häirekeskus teate, et Tarvastu vallas Kivilõppe külas olid Võrtsjärvele jetiga sõitma läinud kaks meest eksinud. Enne päästjate saabumist sündmuskohale anti häirekeskusele teada, et hädasolijad olid siiski iseseisvalt kaldale jõudnud.

12. augustil kell 16.49 sai häirekeskus teate, et Tarvastu vallas Maltsa külas oli Võrtsjärvel suure tuule tõttu hätta sattunud purjepaat kahe täiskasvanuga ja kahe lapsega. Päästjad päästepaatidega leidsid hädasolijad üles ning aitasid purjeka kaldale. Keegi viga ei saanud, purjekal viibinud inimestel olid kõigil päästevestid olemas. 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD