Keskerakond on populaarseim vaid madala sissetulekuga inimeste seas

FOTO: Ekraanitõmmis www.keskerakond.ee

Keskerakond oli augustis populaarseim vaid madala sissetulekuga inimeste seas, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Inimestest, kelle sissetulek pereliikme kohta on alla 400 euro kuus, toetas Keskerakonda 35, Reformierakonda 17,7, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 17,6, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 10,7, Vabaerakonda 7,4 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 5,5 protsenti.

Inimeste seas, kelle sissetulek pereliikme kohta on 400-700 eurot kuus, toetas 25,2 protsenti Reformierakonda, 22,7 protsenti Keskerakonda, 18,8 protsenti EKRE-t, 14 protsenti SDE-d, 7,6 protsenti Vabaerakonda ja 5,4 protsenti IRL-i.

Inimestest, kelle kuine sissetulek pereliikme kohta on üle 700 euro, toetas Reformierakonda 36,1, SDE-d 17, Keskerakonda 16,1, EKRE-t 15,8 ja Vabaerakonda 11,9 protsenti.

Ülejäänud parteide toetus jäi alla valimiskünnise, mis on 5 protsenti.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor 11.-17. augustini veebiintervjuude teel 1257 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Comments  
  +4
Selge on see, et valimistel valikuid ei tehta uuringute alusel, vaid isikliku sisetunde ja tahte alusel.
  +1
No nii lihtne see ka ei ole. Tegelikult on valikute võimalused igakülgsed ja häid tegijaid erinevates erakondades palju. Valikuid tehakse ikkagi tegeliku elu alusel, mitte reklaamide ja üksteisele ärapanemise alusel.
  0
Olen jah vaene,aga alaline Keskerakonna toetaja.Ikkagi inimesele mõtlev ja midagigi vaestele natukegi mõtlev-mujalt ei kirbu essugi
  +3
Oh jah.Valime ikka tagasi samad tegelased,ehk siis kõik muutub. krr
  -1
Keskerakond on Eestimaa reeturid , enne kui vargad ja Tallinna korruptsioon on välja juuritud, enne meie perelt hääli ei tule.
  +2
meie teeme ära ja paneme Savisaare kinni- likvideerime keskerakonna!!...
huvitav keda keskerakonda valides siis valitakse?
  -12
Meie suund on ida ja Putini partei, teeme ära.....
  +9
Ja ja kuna 80 protsenti eesti rahvast on madala palgalised siis táhendab, et enamus rahvast toetab kesikuid.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD