Ekspert: terroristid võtavad üha enam sihtmärgiks tsiviilelanikke

Võrumaa Teataja

Hispaanias neljapäeval korraldatud terrorirünnakud näitavad, et terroristid keskenduvad üha enam niinimetatud pehmete sihtmärkide vastu, sõnas reedel Martins Hirss Läti kaitseakadeemia julgeoleku- ja strateegiauuringute keskusest.

Läänes on aastatega edendatud julgeolekut lennujaamades ja riiklikult tähtsates hoonetes, mille tõttu on loogiline, et terroristid on hakanud keskenduma pehmetele sihtmärkidele, kus julgeolekumeetmed on minimaalsed. "See on loomulikult traagiline, kuid terroristide vaatevinklist loogiline," ütles ekspert.

Terrorismivastases võitluses lihtsaid ja kiireid lahendusi pole, ütles Hirss. EL on juba asunud rakendama karmimaid ja ennetavaid terroritõrjemeetmeid, seega on kahtlane, kas väga põhimõttelisi muudatusi Hispaania rünnakute järel tehakse, lisas ta.

"Mitmed potentsiaalsed terrorirünnakud on Läänes ka ära hoitud ja julgeolekuteenistused tegutsevad edukalt, kuigi mõnel inimesel õnnestub julgeolekusüsteemidest mööda hiilida. Sõidukid on jätkuvalt kõigile kättesaadavad, seetõttu pole rünnakute läbiviimiseks vaja erioskusi või -teadmisi," lisas ta.

Hispaanias Cambrilsis sõitis auto reede varahommikul otsa politseiautole ja jalakäijatele. Politsei tappis tulevahetuses kõik autos olnud viis ründajat, kel olid seljas võltspommivööd. Rünnakus sai viga seitse inimest, kellest üks on politseinik. Üks vigasaanu suri hiljem haiglas.

Tunde varem Barcelonas aset leidnud kaubikurünnakus sai surma 13 ja viga üle saja inimese.

Barcelona rünnaku eest võttis vastutuse islamistlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Comments  
  +2
Vedage ikka edasi seda mõttetut-kasutut biomassi Euroopasse! Ja ärge unustage tolerantsed olla! krr krr krr

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD