Menu

.      

Algaval õppeaastal toimub koolivõrgus mitmeid muudatusi

Võrumaa Teataja

Algaval õppeaastal toimub Eesti koolivõrgus mitmeid muudatusi, millest enamik on seotud koolide liitmise või ümberkorraldamisega.

Vana-Kalamaja täiskasvanute gümnaasium liidetakse Tallinna Linnamäe Vene lütseumiga, Tallinna Merekalda kool Tallinna Kuristiku gümnaasiumiga ja Kodila põhikool Alu lasteaed-algkooliga, edastas haridus- ja teadusministeerium BNS-ile. Klooga kool ja Lehola kool liidetakse Laulasmaa kooliga, lisaks liidetakse kooliga ka Klooga lasteaed. Harmi põhikool liidetakse Kose gümnaasiumiga.

Tegevust alustab viis uut erakooli, neist Loovalt Tulevikku kool, Tallinna Rahvusvaheline Kool ja Avatud Kool Tallinnas, Luce kool Kuressaares ja Väike Werrone Kool Võrus.

Voore põhikoolile, Albu põhikoolile ja Kallaste koolile liidetakse juurde lasteaiad ning Lasila põhikooli juurde luuakse lasteaiaosa, kõik need koolid jätkavad tegutsemist lasteaed-põhikoolidena.

Varstu, Haljala, Taebla ja Puhja gümnaasiumitest kaob gümnaasiumiaste ja koolid jätkavad tegutsemist põhikoolidena, Varstu keskkool seejuures lasteaed-põhikoolina.

7.-9. klasse ei avata enam Misso koolis ning Kodila põhikoolis, tegevuse lõpetavad Sõmerpalu Põhikool ja Vatla Põhikool.

Tali Põhikool-Lasteaed lõpetab tegevuse esimeses ja teises kooliastmes ning jätkab tegevust lasteaiana. Haabneeme kool alustab õppe korraldamist kolmandas kooliastmes.

Gümnaasiumiastmete sulgemine seoses uute klasside avamata jätmisega on otustatud Juhan Liivi nimelises Alatskivi keskkoolis ja Tsirguliina keskkoolis õppeaastal 2018/2019. Puka keskkool muutub samast õppeaastast lasteaed-põhikooliks. Leisi keskkoolis suletakse gümnaasiumiosa õppeaastal 2019/2020 ja Kiili gümnaasiumis õppeaastal 2020/2021.

Paide gümnaasiumi ja Paide ühisgümnaasiumi ning Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ja Rapla ühisgümnaasiumi ümberkorraldamine põhikoolideks seoses riigigümnaasiumi loomisega toimub alates õppeaastast 2018/2019.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD