Kogenud tsiklijuhid saavad õiguse juhendada mopeedijuhte

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Maanteeamet tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) ettepaneku liiklusseaduse muutmiseks nii, et AM-kategooria lube tegevat mopeedijuhti võib juhendada isik, kellel on olnud A-kategooria ehk mootorratta juhiluba vähemalt viis aastat.

Õiguskantsler kirjutas juulis, et maanteeameti AM-kategooria mootorsõiduki juhilubade ja juhendaja tunnistuse taotlemise reeglid ei ole üheselt ja lihtsalt mõistetavad. Õiguskantsleri poole pöördus A-kategooria juhiluba omav avaldaja, kes soovis maanteeameti e-teeninduses vormistada AM-kategooria mootorsõiduki juhi juhendaja tunnistust, kuid see ei õnnestunud.

Kuna avaldajal oli seaduse jõustumisel hetkel olemas A-kategooria juhiluba, on tal ka mopeedi juhtimisõigus. Õiguskantsler palus maanteeameti veebilehel olevaid juhiseid ning e-teenindust muuta nii, et seaduspärane juhendaja tunnistuse taotlemine oleks võimalik.

“Kui liiklusseaduse muudatus on jõustunud, siis maanteeametipoolne teenusearendus toimub väga kiiresti. Hetkel on e-teenuse arendus ootel,” märkis maanteeamet.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD