Valimistel on osalemas vähemalt 80 valimisliitu

Võrumaa Teataja

Neljapäeval lõpeb valimisliitude registreerimiseks esitamine oktoobris toimuvateks kohaliku omavalitsuse volikogude valimisteks, seni on liite registreeritud 80.

Kandidaate saab registreerimiseks esitada kuni 5. septembri kella 18-ni.  Valimisliite ja kandidaate registreerivad valla ja linna valimiskomisjonid, nende asukoha ja tööaja leiab vastava valla või linna kodulehelt ning veebilehelt www.valimised.ee.

„Eile õhtuse seisuga oli üle-Eesti registreerimiseks esitatud ligi 80 valimisliitu,“ sõnas riigi valimisteenistuse juht Priit Vinkel kolmapäeva hommikul. Neli aastat tagasi osales kohalikel valimistel 292 valimisliitu.

Valimisliit peab sõlmima seltsingulepingu, mis reguleerib liikmete omavahelisi suhteid. Lepingu näidis on saadaval ka valimiste veebilehel.

Kohalike valmistel on kandideerimisõigus hääleõiguslikul Eesti kodanikul ja Euroopa Liidu kodanikul, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on 1. augusti seisuga omavalitsuses, kus ta soovib kandideerida.   

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine algab 5. oktoobril, valimispäev on 15. oktoobril.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD