Päästeamet võtab järgmisel nädalal vastu 46 uut autot

Pilt on illustratiivne Foto: päästeamet

Päästeamet võtab tuleval nädalal 7. septembril vastu 46 uut põhiautot, kokku 86 uuest päästemasinast on ülejäänud juba kevadel Eestisse jõudnud.

Päästeamet saab tänavu kokku 86 uut päästesõidukit, neist 26 paakautot, kaheksa konteinerautot ja 14 paakkonteinerit on jõudnud juba komandodesse üle Eesti, teatas BNS-ile päästeamet. Päästeamet vahetab välja ligi 60 protsendi ulatuses vananenud paak- ja konteinerautodest, selleks kulus kokku 27,8 miljoni eurot.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles mais, et vanim päästeameti kasutuses olev masin, mis uue tehnika vastu välja vahetatakse, oli paakautoks ümberehitatud 1966. aastakäigu piimatsistern. Praegu kasutuses olnud paakautode keskmine eluiga ulatub üle 30 aasta ning ei vasta enam tänapäevastele nõuetele.

Tammearu sõnul võimaldab uus tehnika päästjatel tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt tööd teha. "Uus tehnika suurendab meie keskkonnaõnnetuste likvideerimise võimekust, kuna uued paakautod ja paakkonteinerid on ehitatud nii, et neile on võimalik kiiresti vett peale ja maha laadida, millega tagatakse päästesündmustel võimalikult suur veehulk," ütles ta toona.

7. septembril võetakse pidulikult vastu uued põhiautod ning antakse neile nimed. Kokku laekus autode nimekonkursile üle 1100 pakkumise.

Päästeautode väljavahetamiseks kulus kokku 27,8 miljonit eurot, millest 23,6 miljonit eurot tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning 4,2 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD