Otepää volikogu umbusaldas vallavanemat

Kalev Laul  FOTO: Kalev Laul Facebook

Otepääl on vallavanem Kalev Lauli elamukrundi ja projekteerimistingimustega seoses puhkenud suured vaidlused ning volikogu otsustas avaldada vallavanemale umbusaldust, vahendas ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Osa volikogu liikmeid leiab, et Laul on kasutanud ametist tulenevat mõjuvõimu isiklike asjade ajamiseks, teine osa peab süüdistusi poliitiliseks kättemaksuks.

Napi häälteenamusega vallavanema ametist tagandatud Kalev Laul ostis eraisikult krundi Nüpli külla Pühajärve vastu. Nüüd heidab volikogu Laulile ette, et ta asus ise jõuliselt taotlema projekteerimistingimusi elamu ja abihoonete rajamiseks pärast seda, kui oli mõne aja eest vallavanemana palunud volikogul tunnistada Otepää turismiküla detailplaneering kehtetuks.

Selle planeeringu järgi polnud lubatud krundile ühtki hoonet rajada. Projekteerimistingimuste väljastamisse ei kaasatud naaberkinnistu omanikku.

"Lahendusi ta naabriga ei leidnud ja sellest lähtuvalt oli meil üks hämmastav küsimus ka see, et kui tavaliselt meil detailplaneeringud kestavad isegi kümme aastat, siis eelmine vallavanem sai planeerimistingimused ja detailplaneeringu kooskõlastused ülikiire ajaga," rääkis volikogu liige Jaanus Raidal.

Laul kinnitab, et ta palus projekteerimistingimused tühistada kohe pärast seda, kui selgus, et naabrit ei kaasatud. Uusi tingimusi pole vallavalitsus seni väljastanud.

"Vallavanem ei menetle ise projekteerimistingimusi ega otsusta ka, keda kaasata. Üldiselt on meil praktika hajaastustuses nii, et naabreid ei kaasata. Ka antud kinnistu puhul mitmesaja meetri raadiuses ühtki naabrit ei ole ja siin ehitustegevusega kuidagi naabri õigusi rikkuda on praktiliselt võimatu," ütles Laul.

Läheduses elav naaber Marko Kaldvee on erinevate ametkondadega pidanud kümnetesse lehekülgedesse ulatuvat kirjavahetust. Ka "Aktuaalsele kaamerale" eelistas ta oma seisukoha saata kirjalikult.

Põhjalikus ülevaates märgib Kaldvee, et huvitatud isikuid ei kaasatud menetlusse ja projekteerimistingimustega anti ebamõistlikult vabad käed hoonete planeerimisel.

Kalev Lauli Otepää vallavanemana jätkamist toetanud volikogu liikmed aga leiavad, et umbusaldamine on valimiseelne kättemaks, pealegi ei saa Laul nüüd 25 tuhande euro suurust hüvitist.

"Mulle teadaolevalt esitasid Otepää istuva koalitsiooni liikmed vallavanemale ultimaatumi, et ta ei tohi uutel valimistel kandideerida ja kui ta kandideerib, siis esitatakse tema vastu umbusaldusavaldus," rääkis volikogu liige Teet Reedi.

Valga maavanem ei algatanud Kalev Lauli krundiga seotud probleemide tõttu järelevalvet, sest avalikku huvi pole rikutud.

Comments  
  +1
Üks kolleeg rääkis, millistele pättidele see oma korterit kesklinnas välja üürib. Ja mees ootab, ei tea, mida. Muidu paistab mõistlik tüüp ise olema. Eesti ikka väga väikene, üks teab üht, teine teist jne.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD