Terviseamet ei kontrolli suitsetamisalade keelu täitmist

FOTO: VT

Terviseamet pole kontrollinud ega plaani tänavu kontrollida käesoleva aasta suvel kehtima hakanud suitsetamisalade keelu täitmist.

"Terviseameti selle aasta tööplaanis suitsetamisalade kontrollreide ettenähtud ei ole," ütles BNS-ile terviseameti pressiesindaja. Ta lisas, et suitsetamisalade kohta pole terviseametile kaebusi laekunud.

Selle aasta juunist kehtib uus tubakaseadus, mille kohaselt ei tohi ühiskondlikes hoonetes olla suitsetamisalasid, et tagada suitsuvaba keskkond ja rahvatervise kaitse. 

Suitsetamisala eristas suitsuruumist see, et ala polnud piiratud, kuid seal toimis paikne ventilatsioon. Tervisaemeti andmetel on lähiaastatel plaanis ka suitsuruumide keelamine ja selle keelu eesmärk on muuta riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused suitsuvabaks.

Amet kirjutab enda kodulehel, et pikemas perspektiivis on plaanis rajada üldkasutatavate hoonete ukseavade ette suitsuvaba kaitsevöönd, mis ulatub uksest vähemalt kolme meetri raadiusesse. Samuti on kavas piirata suitsetamist avalikes randades, kontserdi- ja peopaikades ning vabaõhuüritustel.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO – World Health Organization) soovitab suitsetamise keelata kõikjal.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD