Veerand ehitussektorist maksab ümbrikupalka

Jõudsalt kasvanud ehitusturg ergutab ümbrikupalka maksma – maksuameti hinnangul läheb veerand ehitusvaldkonna käibest firmadele, mis maksavad töötasu mustalt, kirjutab Postimees.

"Kui rääkida ümbrikupalkadest või mustalt töötamisest, siis ehitus on selgelt olnud kõige probleemsem sektor läbi aegade," tunnistas maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik.

Tänavu paistab see aga absoluutarvudes eriti silma, kuna ehitatakse palju rohkem kui varem. Palgad ehituses aga muudkui kasvavad. See ahvatleb paljusid maksude tasumisest kõrvale hiilima. Kuna ehitamishoog ei näita vaibumise märke, on maksuamet pettused teravamalt luubi alla võtnud.

Ainuüksi tänavu on riik ehitusettevõtete ümbrikupalkade tõttu kaotanud 5,5 miljonit eurot maksutulu. Kahju lisandub veel ehitajate pealt, keda üldse ei registreerita ja kes töötavad täiesti mustalt. Nende hulka kuulub näiteks võõrtööjõud, keda ehitustel üha rohkem kasutatakse. Lemendik tõdes, et nad avastavad igal nädalal ehitusobjektidelt mõne ukrainlase, kel pole isegi tööluba.

Eesti ühe suurima ehitusfirma Rand ja Tuulberg omanik ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees Raivo Rand ütles, et ümbrikupalgad on suur probleem, mis halvab ausat konkurentsi.

Comments  
  -1
Vaadake remonditöökodasid, enamus töölisi miinimumpalgal.
Usub keegi, et remondilukksepp saab miinimumpalka. Kui kuulutada, et 1000€ palk vaadatakse kui kuutõbist.
  +1
.... võtke siis kinni. kellelegi on see ju kasulik kui lasete siin jälle võõrtööjõul laamendada. siis räähite et kinnisvarahinnad kasvavad ... siis ei kasva enam kui sigadustega ehitada ei saa.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD