Kaitsevägi avab naistele ajateenistuseks kõik väeosad

Järgmistel aastatel pääseb aega teenima varasemast märksa enam naisi ning kaitsevägi avab naistele ajateenistuseks kõik väeosad.

Kaitseminister Jüri Luik allkirjastas määruse eelnõu, millega järgmistel aastatel pääseb aega teenima varasemast märksa enam naisi, edastas kaitseministeerium. Luige sõnul suurendatakse eelnõuga ajateenistusse tulevate naiste hulka, sest vabatahtlikena on neil senisest suuremad võimalused valida endale sobiv väeosa. „Eesmärk on laiendada võimalusi naiste kaasamiseks kaitseväeteenistusse ning võimaldada neil ajateenistus läbida samades struktuuriüksustes, mis meessoost kutsealustel,“ ütles Luik.

Tuleval aastal saavad ajateenistusse asuda kuni 108 naist.

Maksimaalselt on võimalik ülejärgmisel aastal naisi ajateenistusse võtta 1. jalaväebrigaadi 39, 2. jalaväebrigaadi 29, luurekeskusesse kaks, mereväe laevastikku neli, staabi- ja sidepataljoni seitse, sõjaväepolitseisse 15 ning toetuse väejuhatusse 12.

Alates 2013. aastast, mil ajateenistus naistele võimalikuks sai, on aega teenivate naiste arv kahekordistunud – 2013. aastal oli neid 15 ning 2016. aastal 33. Käesoleval aastal saavad aega teenida kuni 91 naist ning teenistusse on asunud neid 27.

Juhul, kui 2019. aastal soovivad kaitseväe kohustuse võtta enam 108 naist, võimaldatakse töökorralduslike meetmetega ajateenistusse asuda ka planeeritust suuremal hulgal.

Ülejärgmisel aastal planeeritav kutsealuste arv on 3200.

Comments  
  +15

Quoting Jana:

muud ei jää ju Eesti riigil üle, sest Eesti poisid on haiged ja lombakad, laisad , ei saada vajalikku arvu täis, eks peab siis puuduva osa täitma Eesti neidudega, kes pole haiged, lombakad ja laisad. Normaalne riik.


Pigem minnakse sinna madratsiks.
  +1
Rahune maha. Luuakse lihtsalt võimalus. Keegi pole kohustatud seda kasutama, lihtsalt neidude huvi on suur ja tehakse võimalikuks tulla teenima enamal kui 20nel neiul per aasta.
  +1
meestele kehtib meil viimastena Euroopas sundajateenistus, kus riik valikuliselt noorim mehi penetreerib. Naised saavad šõus vabatahtlikult osaleda.
  -11
muud ei jää ju Eesti riigil üle, sest Eesti poisid on haiged ja lombakad, laisad , ei saada vajalikku arvu täis, eks peab siis puuduva osa täitma Eesti neidudega, kes pole haiged, lombakad ja laisad. Normaalne riik.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD